A3 Haber

TBB’den 51’inci yıl açıklaması: Her koşulda meslektaşlarımızın yanındayız

TBB’den 51’inci yıl açıklaması: Her koşulda meslektaşlarımızın yanındayız

TBB’den 51’inci yıl açıklaması: Her koşulda meslektaşlarımızın yanındayız
Ağustos 09
11:00 2020

Türkiye Barolar Birliği (TBB) 51’inci kuruluş yıl dönümünde yayımladığı mesajda, “Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın yaşama şartı olan hukuk devletinden yana verdiğimiz mücadeleyi aynı kararlılıkla sürdüreceğimizden ve her koşulda meslektaşlarımızın yanında olacağımızdan kimse kuşku duymamalıdır” dedi.

51’inci kuruluş yıl dönümünü kutlayan TBB, yazılı mesaj yayımlayarak, avukatlık mesleği ve örgütlerinin öneminden bahsetti. Birliğin 9 Ağustos 1969 tarihinden bugüne ‘hukukun üstünlüğü’ için mücadele verdiğini belirten TBB, şunları kaydetti:

  • Özünde bir hukuk devrimi olan Cumhuriyet’in temel ilkelerini kendisine rehber edinen Türkiye Barolar Birliği olarak; evrensel hukuk ilkelerinden, demokrasiden ve insan haklarından yana verdiğimiz mücadeleyle dolu 51 yıllık geçmişimizle gurur duyuyoruz. Bu geçmiş aynı zamanda avukatlık mesleğinin itibarını yükseltmek, meslektaşlarımızın karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmek ve mesleki gelişmelerine destek sağlamak için yapılan özverili çalışmalarla örülüdür.
  • Kuruluş yıl dönümümüzü kutlarken, bize bu onurlu geçmişi emanet eden Türkiye Barolar Birliği’nin önceki Başkanlarına, Yönetim, Disiplin, Denetleme Kurulu üyelerine, Türkiye Barolar Birliği Delegesi olarak görev yapmış tüm meslektaşlarımıza teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyor, ebediyete irtihal eden değerli başkanlarımızı, kurul üyelerimizi, delegelerimizi ve meslektaşlarımızı rahmet ve özlem ile anıyoruz.

“Mesleğin yapılabilmesi mümkün değil!”

  • Türkiye Barolar Birliği olarak çok iyi biliyoruz ki; savunmanın bağımsız ve özgür olmadığı, yargının bağımsız, yargıcın tarafsız olmadığı, demokrasinin egemen, hukukun üstün olmadığı, birey hak ve özgürlüklerinin yeteri kadar güvence altında bulunmadığı bir ülkede avukatlık mesleğinin yapılabilmesi mümkün değildir. Bu çerçevede, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın yaşama şartı olan hukuk devletinden yana verdiğimiz mücadeleyi aynı kararlılıkla sürdüreceğimizden ve her koşulda meslektaşlarımızın yanında olacağımızdan kimse kuşku duymamalıdır.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER