A3 Haber

AKP’li Başkan Hakan Koştu, belediyeye ait araziyi SGK’ye devretti: Muhalefetten suç duyurusu!

AKP’li Başkan Hakan Koştu, belediyeye ait araziyi SGK’ye devretti: Muhalefetten suç duyurusu!

AKP’li Başkan Hakan Koştu, belediyeye ait araziyi SGK’ye devretti: Muhalefetten suç duyurusu!
Ağustos 10
12:14 2020

AKP’li Bergama Belediyesi,  belediyeye ait araziyi borçlar karşılığında hazineye devretti. Kamu arazisinin devrine bölge halkı ve muhalefet karşı çıkarken, Cumhur İttifakı tüm itirazlara rağmen kararı belediye meclisinden geçirdi. CHP ve İYİ Parti, mecliste alınan kararın ardından AKP’li Belediye Başkanı Hakan Koştu ile AKP’li ve MHP’li meclis üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bergama’nın endüstriyel kültürel mirası olarak görülen eski tekstil fabrika arazisinin bölge halkının tüm itirazlarına rağmen hazineye devredilmesine karar verildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Bergama Yüksekokulu olarak faaliyet gösteren eski tekstil fabrikasının olduğu arazi Bergama Belediyesi meclis toplantısında gündeme geldi.  Belediyenin SGK’ya olan borcunu kapatmak için önce ifraz edilen arazi AKP ve MHP’li belediye meclis üyelerinin oyları ile SGK’ya devredildi.

“Gelecek nesillerin hakkı”

Bergama Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Coşkun, belediye meclisinde alınan kararı dramatik olarak yorumlarken, “Muhalefet olarak biz itiraz ettik. Kültürel ve tarihsel gerekçelerimizi sunduk ancak çoğunluk onların elinde olduğu için karar meclisten geçti. Yaşanan durum tek kelimeyle dramatik bir durum. Gelecek nesillerin haklarını ipotek koydular” dedi.

Muhalefetten suç duyurusu!

Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz ve İYİ Parti İlçe Başkanı Nuri Çiftçi, belediye meclisinde alınan karar sonrası Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.  İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescilli olduğu belirtilen alan için 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nun 65. vd Maddelerine “Muhalefet Suçu”, “Görevi Kötüye Kullanma” ve “Görevi İhmal” suçlarının oluştuğu ifade edildi.

“Seyirci kalmayacağız”

Yapılan ortak açıklamada, “Bergama’nın havasını soluyan, bu topraklarda geçimini sağlayan, geçmişte annesinin, babasının, atasının geçim kaynağı olmuş, Bakırçay’ı kalkındırmış, hala da üniversite öğrencilerine hizmet vermekte olan, Bergama’nın kent belleğine işlenmiş, sayılı endüstriyel miraslarından biri Sümerbank Tekstil Fabrikası’nın arazisinin oldubittiye getirilerek Bergamalının malı olmaktan çıkarılmak istenmesine seyirci kalmayacağız” ifadelerine yer verildi.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER