A3 Haber

HDP’nin Bakırköy ilçe binasına saldıran şahıs serbest bırakıldı

HDP’nin Bakırköy ilçe binasına saldıran şahıs serbest bırakıldı

HDP’nin Bakırköy ilçe binasına saldıran şahıs serbest bırakıldı
Ağustos 10
18:37 2020

HDP Bakırköy İlçe Örgütü’ne dönük saldırı gerçekleştiren kişi serbest bırakıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bakırköy İlçe Örgütü’ne saldıran kişi serbest bırakıldı.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre, saldırgan emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa çıkarıldı. Savcılığa çıkarılan saldırganın HDP ilçe binasına 200 metreden fazla yaklaşamamasına ve hafta bir gün karakola imza vermesine karar veren savcılık, saldırganı mahkemeye sevk etti. Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan saldırgan aynı gerekçeler ile serbest bırakıldı.

HDP Bakırköy İlçe Eşbaşkanı Ferdi Yaman, saldırganın serbest bırakılmasını sosyal medya hesabı üzerinden “Saldırıya uğrayan parti AKP-MHP olsaydı şahıs hakkında tedbiren de olsa tutuklama kararı verilmez miydi?” diyerek tepki gösterdi.

Ne olmuştu?

HDP Bakırköy ilçe binasına saldırı gerçekleşmiş, polis tarafından gözaltına alınan saldırgan, sabaha karşı 04.00 sıralarında gerçekleştirdiği saldırıyı AKP’ye üyeliği kabul edilmediği için yaptığını söylemişti. Saldırgan emniyet ifadesinde, “Ben HDP’yi desteklemiyorum. AK Partiye de üye olmak istedim, fakat kabul edilmedim. HDP binasını görünce, yerde gördüğüm taşları camlarına attım. Camlar kırıldı. Polis geldi. Olayla ilgili söyleyeceklerim bu kadar” ifadelerini kullanmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER