A3 Haber

Belarus’ta patlama: Bir ölü

Belarus’ta patlama: Bir ölü

Belarus’ta patlama: Bir ölü
Ağustos 11
00:03 2020

Belarus’un başkenti Minsk’te patlama sesleri duyulduğu belirtildi. Patlamada, elinde bombanın patladığı bir göstericinin öldüğü kaydedildi.

Sputnik muhabirinin olay yerinden aktardığına göre, Minsk’te Riga Ticaret Merkezi önünde en az beş patlama meydana geldi.

Olay yerine polis ekipleri takviye edilirken çok sayıda ambulans aracı görüldü.

Bir can kaybı

Belarus İçişleri Bakanlığı, Minsk’te meydana gelen patlamada bir kişinin öldüğünü açıkladı. Açıklamada, ölen kişinin polise bomba atmak isteyen bir gösterici olduğu belirtildi. Bombanın göstericinin elinde patladığı kaydedildi.

Diğer yandan polis ve protestocular arasında şiddet olayları devam ediyor. Polis, gaz bombası ve lastik mermi kullanarak göstericileri dağıtmaya çalışıyor.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Belarus’ta göstericilere karşı devam eden şiddeti kınadıklarını ve Minsk’i vatandaşların barışçıl toplantı hakkına saygı duymaya, şiddetten uzak durmaya ve gözaltına alınanları serbest bırakmaya çağırdıklarını belirtti.

Pompeo’nun yazılı açıklamasında, “ABD, 9 Ağustos’ta Belarus’ta yapılan adaletsiz ve haksız başkanlık seçimlerinden derinden endişe duyuyor” ifadesine yer verildi.

ABD’li bakan, “Belarus hükümetine, Belarusların barışçıl toplantı hakkına saygı gösterme, güç kullanmaktan kaçınma ve yanlışlıkla gözaltına alınanları serbest bırakma çağrısında bulunuyoruz. Göstericilere yönelik devam eden şiddeti, muhalefeti destekleyenlerin tutuklanmasını, Belarus vatandaşlarının seçimler ve gösteriler hakkında bilgi alışverişinde bulunma fırsatını sınırlamak için internet kaynaklarının engellenmesini kınıyoruz” diye kaydetti.

Rossiya Segondya muhabiri kayıp

Pompeo, “Belarus hükümeti, demokratik süreçlere bağlılığını ve insan haklarına saygısını uygulamayla kanıtlamalı” diye ekledi.

Sputnik ve RİA Novosti’nin bağlı olduğu Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı, Minsk’teki foto muhabiri İlya Pitalyev ile 6 saatten fazla bir süredir iletişimin kurulamadığını belirtti.

Rossiya Segodnya’nın açıklamasında, “Son temas 17.40 sularındaydı. Protesto gösterisinin yapıldığı yere gidecekti. O zamandan beri iletişime çıkmıyor” ifadesine yer verildi.Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Belarus’taki devlet başkanlığı seçimlerine zamanında ve kurallara uygun başvuruda bulunan Rus gazetecilere akreditasyonun verilmemesinin soru işareti yarattığını belirtti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER