A3 Haber

Halklar arasında inadına barış

Halklar arasında inadına barış

Halklar arasında inadına barış
Ağustos 11
18:36 2020

Ani ölümüyle kıyının iki yakasını da üzüntüye boğan Gökçeada’dan Sakız’a göçen Anastasios Foutsos’un dostları onun için Kilise ve Çocuk Hastanesi önünde lokma döktürdü.

A3 Haber Merkezi- Sakız adasının sevilen simalarından Gökçeada doğumlu emekli matematik öğretmeni 79 yaşındaki Anastasios Foutsos (Tassos Fuços) geçtiğimiz günlerde hayata gözlerini yummuştu. Gökçeada’da doğup büyüyen, liseyi İmbroz (Gökçeada) ve İstanbul’da okuyan Foutsos daha sonra Yunanistan’ın Sakız adasına giderek, yeni bir hayat kurdu. Burada uzun yıllar matematik öğretmenliği ve Ortaöğretim Müdürlüğü görevlerinde bulunan Foutsos, ayrıca çok iyi Türkçe bildiğinden hem protokolde resmi, hem de adaya gelen turist gruplarında Türkçe çevirmenlik yaptı.

Gökçeadalı, evli ve üç çocuk babası Tassos Foutsos yıllar içinde birçok Türk dost da edinmiş, güler yüzü, içten ve yardımsever davranışlarıyla Türklerin de gönlünde taht kurmuştu. Gökçeada’yı hiç unutmayan, her zaman çok büyük bir özlemle ve gözleri dolarak anan Foutsos’un vefat haberi Türk dostlarını da çok üzdü.

Döktürülen lokma ile uğurlandı

Koronavirüs nedeniyle cenazesine katılma imkanı bulamayan dostları onu Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nin karşısında yer alan İzmir Aya Fotini Kilisesi önünde döktürdükleri lokma ile uğurladılar.

Kilise cemaatinin de ev sahipliği yaptığı buluşma, Tassos’un iki halka duyduğu derin sevginin yansıması oldu ve Tassos her iki dil ve dinden dualarla anıldı. Adına dökülen lokmanın Tassos’un çok sevdiği çocuklara dağıtılmasıyla duygulu anlar yaşandı.

Akdeniz’de Türkiye ve Yunanistan arasında çıkan gerilime rağmen Foutsos için düzenlenen etkinlik, halklar arasında barış olduğunu bir kez daha gösterdi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER