A3 Haber

Mehmet Sepil: Ligin 21 takımlı olması gelir kaybı yaşatacak, bu konuda yardım bekliyoruz

Mehmet Sepil: Ligin 21 takımlı olması gelir kaybı yaşatacak, bu konuda yardım bekliyoruz

Mehmet Sepil: Ligin 21 takımlı olması gelir kaybı yaşatacak, bu konuda yardım bekliyoruz
Ağustos 12
18:21 2020

Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, Kulüpler Birliği Vakfı’nın seçim ve harcama limitlerinin görüşüldüğü toplantıda yeniden başkanlık koltuğuna oturdu. Sepil, toplantı sonrası gündemde yer alan konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kulüpler Birliği Vakfı’nın seçimli toplantısı gerçekleştirildi. İstanbul’da bir otelde yapılan toplantıya Kulüpler Birliği ve Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma ve diğer Süper Lig kulüp temsilcileri katıldı.

Yeni başkanlık seçimi ve harcama limitlerinin masaya yatırıldığı görüşmede, tek aday olarak seçime giren Mehmet Sepil, bir kez daha başkan seçildi.

Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sepil, “Lig çok çabuk başlıyor. Oturup yeni bir başkan seçmemiz için yeterli zamanımız yoktu. Kulüplerin de fikriyle şimdilik göreve devam etme kararı aldık” dedi.

Gelecek sezonla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Sepil’in açıklamaları şöyle:

  • Kulüp bütçeleri için en önemli gelirlerden biri yayıncı kuruluştur. Yayıncı kuruluşla görüşmeler devam ediyor. Federasyondan bu görüşmelerin hızlandırılmasını talep edeceğiz.
  • Süper Lig’in 21 takımlı olması, muhakkak gelir kaybı yaşatacak. Bu konuda hem bakanlığımız, hem TFF ile görüştük. Bu sıkıntıların giderilmesi konusunda arzumuzu belirtmiştik. Bu konuda bakanımız ve Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) yardım bekliyoruz. Çalışmaların yapıldığını biliyoruz.
  • Lisans konusunda teknik sorunlar var. Örneğin Kasımpaşa borcu olmayan bir kulüp. Oyuncu transfer etmiş. Bunu limite yansıtamamış. Bu tür sorunları imzaya açacağız. Sonrasında federasyona gönderip kararları bekleyeceğiz.
  • Yabancı oyuncu konusunda çalışma grubunun hemen belirlenip, gelecek sezondan itibariyle, bir daha değişmeyecek şekilde zamanlı olarak kulüplere bildirilmesini talep edeceğiz.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER