A3 Haber

Meral Akşener, Ali Babacan’ı ziyaret etti

Meral Akşener, Ali Babacan’ı ziyaret etti

Meral Akşener, Ali Babacan’ı ziyaret etti
Ağustos 12
16:56 2020

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

DEVA Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleşen ziyarette, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Koray Aydın ve Berna Sukas, Genel Sekreter Uğur Poyraz da bulundu. Yaklaşık 1.5 saat süren görüşme sonrası iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

Babacan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kendisine özellikle bu nazik ziyareti için çok teşekkür ediyorum. Heyetler halinde görüşmemizi yaptık. Her iki partiden de arkadaşlarımız bizlere eşlik etti. Öncelikle ben kendisine, partimizin teşkilatlanması, temel alanlardaki politika ve uygulamaları ile kısa bilgiler sundum. Daha sonra da ülkemizin meselelerini kısa kısa başlıklar halinde değerlendirdik” dedi.

Haftaya da Gelecek Partisi’ne ziyaret

Akşener ise DEVA Parti Genel Merkezi’nin, partilerinin genel merkezine komşu olduğunu söyleyerek, “Hayırlı olsun’ ziyareti yaptık. Gelecek hafta da Gelecek Partisi’ne böyle bir ziyarette bulunacağız. DEVA Partisi’nin kuruluş aşamasından itibaren basın olarak hep bana ‘nasıl karşılıyorsunuz?’ diye soruldu. Ben de ‘çok olumlu karşılıyorum, Allah yardımcıları olsun başarılar dilerim’ demiştim” diye konuştu.

Cumhur İttifakı’ndan DEVA Partisi’ne yönelik bir çağrı olursa kriterleriniz nelerdir” sorusuna Babacan, “Biz şu anda teşkilatlarını kurma aşamasında bir partiyiz. Odaklanmamız, çözümler üretmek ve toplumla paylaşmak. Şu an odaklandığımız konu bu” yanıtını verdi.

Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Güçlendirilmiş parlamenter sistem boşuna bir özlemdir” açıklamasıyla ilgili soruya, “Biz hiçbir siyasi partinin genel başkanına parmak sallamadık. Sayın Bahçeli’nin Türkiye’ye dair görüşleri elbette anlatma hakkına sahiptir. Biz de saygı duyuyoruz. Dolayısıyla söyleyecek sözüm yok” dedi.

Bahçeli’nin kendisi hakkında “IMF’ci bir kafa” suçlaması konusunda Babacan, “Biz baştan açıkladık. Biz yepyeni bir tarz inşa ediyoruz. Bugünkü açıklamanın o tarzla açıklama yapmayı olumlu bakmıyoruz. Biz sorunlar nedir diye bakıp çözüm üretmenin gayreti içindeyiz” karşılığını verdi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER