A3 Haber

Çeşme’de çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Çeşme’de çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Çeşme’de çıkan orman yangını kontrol altına alındı
Ağustos 14
00:31 2020

Çeşme, Karaburun ve Urla üçgeninde bulunan Gerende Körfezi bölgesinde başlayan yangın, Balıklıova ve Ildırı yönünde büyümeye devam ediyor. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, yangın nedeniyle altı sitenin boşaltıldığını ve yaklaşık dört bin yurttaşın tahliye edildiğini belirtti. Yangın kontrol altına alındı.

İzmir’in Çeşme, Karaburun ve Urla üçgeninde bulunan Gerende Körfezi bölgesinde akşam saatlerinde yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor. Yangın nedeniyle çevredeki siteler boşaltılıyor. Yangın Alaçatı ve Ilıca’dan net olarak görünürken alevler hızla ilerliyor.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ve Çeşme Belediye Başkanı Muammer Ekrem Oran da olay yerinde gittiler. Çevredeki yerleşim yerlerini tehdit eden yangın nedeniyle şu sıralarda Termal Kent Sitesi de boşaltılmaya başlandı.

“Kuvvetli rüzgar nedeniyle havadan ve karadan müdahale edilemiyor”

CHP’li Özkan, kuvvetli rüzgar nedeniyle yangının yayıldığını, bununla birlikte havadan ve karadan müdahale edilemediğini belirtti.

“Altı site boşaltıldı, yaklaşık dört bin kişi tahliye edildi”

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ile birlikte olay yerinde son bilgileri aktaran CHP’li Tuncay Özkan, altı sitenin boşaltıldığını yaklaşık dört bin kişinin tahliye edildiğini belirtti. Başkan Oran, tahliye edilen yurttaşların Çeşme Otelciler Birliği ve Çeşme Belediyesi’ne ait otelde konaklayacaklarını belirtti.

Yangın kontrol altına alındı

İzmir’in Çeşme ilçesi Ildır mevkiinde gece başlayan yangın nedeniyle bölgedeki siteler tahliye edilirken havanın aydınlanmasıyla birlikte havadan müdahale edilen yangın kontrol altına alındı.  Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Yangın tamamen kontrol altında, soğutma faaliyetleri sürüyor. Tahliye ettiğimiz sitelerdeki vatandaşlar da gönül rahatlığıyla evlerine dönebilirler” dedi.

Havadan müdahale

İzmir’in Çeşme ilçesinde otluk alanda başlayan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına, ekipler saatlerdir müdahale ediyor. Henüz etkisi devam eden yangına günün aydınlanması ile sekiz helikopter ve iki uçak ile havadan müdahale başladı.

Bakan Pakdemirli, helikopterden inceledi

İzmir’in Çeşme ilçesinde otluk alanda başlayan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına, ekipler saatlerdir müdahale ediyor. Henüz etkisi devam eden yangın bölgesine gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de yetkililerden bilgi aldı. Bakan Pakdemirli, basın mensuplarına yaptığı açıklamada yangının trafolardan çıkabileceğinin tahmin edildiğini söyledi. Pakdemirli, yangından 50 hektar civarı alanın etkilendiğini de ifade etti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER