Site icon A3 Haber

Dekanın kızına özel adrese teslim kadro

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ’ın eşine özel kadro açmasının yankıları sürerken benzer bir olay Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde yaşandı. Dicle Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı, 28 Haziran’da sözleşmeli iki diyetisyen alımı için ilan açtı. İlan şartlarına Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Giray Topal’ın kızı Süheyl Betül Topal uydu.

Dicle Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı, 28 Haziran’da sözleşmeli 2 diyetisyen alımı için ilan açtı.

Personel alımı ile ilgili duyuruda, “Üniversitemiz Hastanelerinde istihdam edilmek ve giderleri Özel Bütçeden karşılanmak suretiyle, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. maddesinin (B) maddesine göre tam zamanlı olarak çalıştırılmak üzere, 28.06.2007 tarihli ve 26566 sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslarda yer alan Ek 2. Maddesinin (b) fıkrasına göre KPSS (B) grubu puan sırası esas alınmak suretiyle, aşağıda belirtilen unvan ve nitelikle sözleşmeli personel alımı yapılacaktır” denildi.

İki kişilik kadroya yalnız dekanın kızı alındı

Söz konusu personel alımı 28 Haziran tarihinde resmi gazete yayımlandıktan sonra onlarca kişi açılan diyetisyenlik kadrosuna başvuruda bulundu.

Yapılan başvuruların Dicle Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı resmi sitesinden kadro alan kişileri açıkladı. Ancak iki kişilik kadroya sadece bir kişinin alındığı görüldü. Kadroya alınan kişinin ise Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Giray Topal’ın kızı Süheyla Betül Topal olduğu ortaya çıktı. Topal’ın KPSS’den 70 puan aldığı öğrenildi.

Dekan kızına özel ilan

KPSS’den 78 puan alan ve isminin verilmesini istemeyen bir diyetisyen, şunları kaydetti:

Üniversiteden savunma: Diğer adayları şartları uymamıştır…

Dicle Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı’nda Şube Müdürü olarak görev yapan Mehmet Okur, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

* Eğer alımda bir sıkıntı varsa adayların bizi araması lazım eğer adaylar alınmamışsa kesinlikle şartları uymamıştır ondan dolayı alınmamışlardır. Adayların bir itirazı varsa bize başvurur.

* Ya da dilekçe yazar komisyonda bu itirazı değerlendirir eğer bir sıkıntı varsa düzeltilir. Adayların şartları tutmadığından dolayı tek bir kişi alınmış.

Rektöre göre “haksızlık yok”

Sözleşmeli personel alımıyla ilgili Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talıp Gül de bir açıklama yaptı. “Hakkı yenen arkadaş dilekçe verirse inceleme başlatırız. Onun dışında bir haksızlık yok” diyen Rektör Gül, “Kadroya alınan kişinin yeni mezun olup olmadığını ise inceleteceğim. Size söz veriyorum, kadroda bir haksızlık varsa iptal ettireceğim” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Gül yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

Exit mobile version