A3 Haber

Reis’in yeni rektörleri

Reis’in yeni rektörleri

Reis’in yeni rektörleri
Ağustos 14
07:37 2020

Yine bir Cumhurbaşkanı kararnamesi ve üniversitelere kimi yeniden, kimi ilk kez atanan 16 rektör.
Belki bir iki istisna var ama çoğunda bildik tercihler egemen olmuş yine.
Örnekse…
Ankara Üniversitesi Rektörü yapılan Prof. Dr. Necdet Ünüvar.
Aslına bakarsanız yıldızının parlayacağı AKP iktidarının ilk yılı olan 2002’de Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı’na getirilmesi ile belli olmuş.
TBMM’nin 23, 24, 25 ve 26’ncı dönemlerinde AKP Adana milletvekili sıfatını taşımış.
Eh yani.
22, 23, 25 ve 26’ıncı dönemlerde AKP İzmir Milletvekili olan Nükhet Hotar rektör oluyorsa, Necdet Ünüvar neden olmasın?!
Üstelik onun hakkında böyle bir iddia da yok!!!

Bir başkasına bakalım…
Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 2016 yılından beri Atatürk Üniversitesi Rektörü’ydü ve bir kez daha atandı.
Üniversitenin internet sitesinde upuzun bir özgeçmişi yer almasına karşın “ciddi bir eksik” var.
Hadi Milli Gençlik Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti gibi İslamcı yapılanmalardaki görevlerinden söz etmemiş, onu anladık.
Fakat AKP’den milletvekili aday adayı olduğundan neden bahsetmez ki insan?
Sanki ayıp bir şey…

* * *

Gazi Üniversitesi Rektörü yapılan Prof. Dr. Musa Yıldız, İnönü Üniversitesi Rektörlüğü’nü pekiştiren Prof. Dr. Ahmet Kızılay gibi, AKP ile içli dışlı rektörler de bulunuyor listede:

  • “AKP Uşak İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 18’inci dönem siyaset akademisinin 4’üncü dersi, Atatürk Kültür Merkezi’nde, Prof. Dr. Musa Yıldız ve AKP Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir’in verdiği eğitimlerle devam etti.”
  • “İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, AKP tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi programına konuşmacı olarak katıldı.”

* * *

Yine manidar bir tercih, Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’nın Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü yapılması olabilir.
“Neden” derseniz, şundan…
BirGün Gazetesi’nde geçen yıl, yayınlanan bir haberde “Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Süleyman Baykal’ın üç kızının, iki damadının ve bir yeğeninin üniversitede öğretim görevlisi olduğu ortaya çıktı” deniyor ve şöyle devam ediliyordu:
“Süleyman Baykal döneminde Prof. olmuş Hamdullah Çuvalcı, üçüncü kez Abdullah Kanca MYO müdürlüğüne atandı. Aynı zamanda araştırma laboratuvarı müdürü. Eğitim-Bir Sendikası’nın eski KTÜ şube başkanı. Ve KTÜ’nün yeni rektör adayı. Hatta şimdiki görünmez rektörü.”
Haber böyle olur işte.
Tam isabet!

* * *

Yazmak için rektörlerden rektör beğen.
Benim son seçimim Akdeniz Üniversitesi’nin yeni Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan olacak.
Zira eşi Prof. Dr. Ömer Özkan beraber şu “yüz nakli operasyonları” vesilesi ile adı sıkça duyulan biri kendisi.
Olabilir.
Adı daha sık duyulan nice profesör varken ve onlar rektör olamıyorken, Özlenen Özkan 22 rektör adayı arasından bunu nasıl başarmış olabilir?

  • Görev süresi tamamlanacak olan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Mustafa Ünal’a rakip çıktı. Rektör olmak isteyen Prof. Dr. Özlenen Özkaneşi Prof. Dr. Ömer Özkan ile birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel’in devreye girmesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Külliye’de görüştü.
  • 2016 yılı Eylül ayında Bakan Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak’ın eşi Pakize Şule Albayrak ve 2 çocuğu, Antalya’da geçirdikleri trafik kazası geçirmiş, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ile eşi Prof Dr. Özlenen Özkan yakından ilgilenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Antalya’ya gelerek, Özkan çiftinden Albayrak ailesinin sağlık durumu ile ilgili bilgi almıştı.
  • Eski Başkan Türel ile de çok iyi arkadaş olan Prof. Dr. Ömer Özkan, AÜ’ye rektör olarak eşi Özlenen Özkan’ın atanması için Ankara’da üst düzey görüşmeleri devam ettirdiği öğrenildi. Yüz nakli, çift kol nakli ameliyatlarıyla tanınan Ömer Özkan’ın işlerinin yoğun olmasından dolayı kendisini rektör adayı olarak düşünmediği, doku naklinde ilklere imza atan eşi Özlenen Özkan’ın rektör adayı olması gerektiği konusunda çaba sarf ettiği gelen bilgiler arasında yerini aldı.

Günler önce Ebru Küçükaydın imzasıyla Antalya basınında çıkan şu haberde yazılanlar gerçekleşmiş olabilir mi??
Mümkündür.
Hatta “olmasa” şaşarım!

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER