Site icon A3 Haber

Evde karantina kurallarına uyulmuyor: Düğüne katıldı, gezmeye gitti, şehir değiştirdi

Koronavirüsü pozitif çıkan ve ya Covid-19 pozitif hasta ile temaslı olan binlerce kişiye evde karantinada kalmaları söyleniyor. Evde karantinada kalanların bir kısmı karantina kurallarına uymuyor. Karantinada olması gereken kişiler, düğüne katıldı, gezmeye gitti, şehir değiştirdi.

A3 Haber Merkezi- Sivas’ta koronavirüs tedbirleri kapsamında testleri pozitif olan ve evde gözlem altındayken karantina kurallarına uymayan altı kişiye toplam 18 bin 900 TL ceza uygulandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kentte koronavirüs tedbirleri kapsamında testleri pozitif olan ve evde gözlem altında tutulan hastalardan altısının karantina kurallarına uymadıkları belirlendi. Yapılan çalışma sonrasında kurallara uymayan bu kişilere toplamda 18 bin 900 TL para cezası uygulandı.

İki kişi, Gölcük Tabiat Parkı’nda yakalandı

Bolu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, doğa harikası Gölcük Tabiat Parkı’nda koronavirüs tedbirleri kapmasında kontrollerde bulundu. Tabiat parkına girmeye çalışan iki kişinin Ankara’da evde karantinada olmaları gerektiği belirlendi. Ekipler, ismi açıklanmayan iki kişiyi tabiat parkına almayarak girişinde bekletti.

Olay yerine 112 Acil ekipleri çağrıldı. Özel kıyafetlerle olay yerine gelen ekipler, iki kişiyi ambulansla Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi’ne götürdü. Karantina kurallarına uymadığı tespit edilen iki kişiye idari para cezası kesileceği ve haklarında adli işlem başlatılacağı öğrenildi.

Karantina kararına rağmen düğüne katıldı

Bartın’da, koronavirüs tedbirleri kapsamında düğünlerde denetim yapıldı. Davetlilerin kimlikleri kontrol edildi. Yapılan kontrolde, bir kişinin evinde karantinada olması gerekirken düğüne geldiği tespit edildi.

Kimliği açıklanmayan kişi hakkında İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği ceza uygulanması için tutarak tutulup, adli işlem başlatıldı.

Gezmek için Edirne’den Ankara’ya gitti

Edirne’de, jandarma tarafından Ankara’dan gelen yolcu otobüsünde yapılan kontrolde, koronavirüs vakasıyla temaslı olduğu için evde karantinada olması gereken G.Ö. isimli kadın yakalandı.

Görevlilere, gezmek için Ankara’ya gittiğini Edirne’deki evine döndüğünü söyleyen G.Ö., 3 bin 150 lira para cezası verildikten sonra, çağrılan ambulansla evine gönderildi.

 

Exit mobile version