A3 Haber

Milli Eğitim Bakanı’ndan ‘yüz yüze eğitim’ açıklaması

Milli Eğitim Bakanı’ndan ‘yüz yüze eğitim’ açıklaması

Milli Eğitim Bakanı’ndan ‘yüz yüze eğitim’ açıklaması
Ağustos 18
12:05 2020

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, özel okullarda 8. ve 12. sınıflar hariç destek kursu adı altında yüz yüze eğitime izin olmayacağını, karara aykırı hareketin cezalandırılacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, devlet ve özel okullarında 8 ve 12. sınıflar hariç, destekleme ve yetiştirme kursu adı altında yüz yüze eğitime izin verilmeyeceğini bildirdi. Selçuk, aksi takdirde cezai yaptırım uygunacağını söyledi. Bakan Selçuk, okulların ne zaman açılacağını da
tanıtımını yaptığı “MEB Asistan” adlı internet uygulamasına sorarak cevapladı.  Bakanın sorusuna MEB Asistan, ” ‘MEB asistan’ “31 Ağustos’ta uzaktan eğitimle açılacak, yüz yüze eğitim okullar için 21 Eylül’de başlayacak. Çalışma takvimine ulaşmak istiyorsanız butona basabilirsiniz” yanıtını verdi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, bakanlıkta düzenlediği basın açıklamasından sonra gazetecilerin sorusu üzerine, “Devlet ve özel okullarda 8 ve 12. sınıflar hariç, destekleme ve yetiştirme kursu adı altında yüz yüze eğitime izin verilmeyecek” dedi ve aksi takdirde cezai yaptırım uygulanacağını belirtti.

Bakan yerine MEB Sanal Asistan cevap verdi

Bakan açıklamasında, öğrencilerin eğitim takvimlerini planlaması için geliştirilen “MEB Asistan” adlı internet uygulamasını tanıttı. Okulların ne zaman açılacağı tartışmalarını ‘MEB asistan’a sorduğunu belirten Selçuk, “Ben de bir soru sordum, ‘Okullar ne zaman açılacak’ diye, çünkü herkes bana soruyordu. Cevaplara baktım” dedi. Bakan Selçuk basının önünde de aynı soruyu yönelttiğinde MEB Asistan “31 Ağustos’ta uzaktan eğitimle açılacak, yüz yüze eğitim okullar için 21 Eylül’de başlayacak. Çalışma takvimine ulaşmak istiyorsanız butona basabilirsiniz” yanıtını verdi.

Bakan Selçuk’un açıklamalarından öne çıkan diğer başlıklar ise şöyle:

  • Dünya zor dönemlerden geçiyor. Bu dönemlere uyum sağlayabilmek toplumların kabiliyetini gösteriyor. Bizim uzaktan eğitimimiz de Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu sürece nasıl uygum sağlayabildiğini gösteriyor. Dünyanın her yerinde 10 yıl sonra yapılması gereken birçok iş, 8-10 aylık süreç içinde yapılacak noktaya gelmiş bulunuyor. Bizim de bu duruma adapte olmamız şart. İki yıl önce hazırlanan 2023 eğitim vizyonuna bakarsanız bu bakış açısını taşıdığımızı görürsünüz.
  • Dijital gelişim çalışmaları MEB asistan ile devam ediyor. Önümüzdeki aylarda da yapay zeka ve makine öğrenmesi uygulamalarının örneklerini göreceksiniz. Türkiye’den, toplumun rekor denilenecem sayılarla buna katılım göstermesi bekleniyor.  Yaptığımız çalışmaları MEB’in süreçlerine yaymak gibi bir fikrimiz var. MEB asistan da her türlü soruya cevap verecek durumda. Ben de bir soru sordum, ‘Okullar ne zaman açılacak’ diye, çünkü herkes bana soruyordu. Cevaplara baktım, söylemeyim.
  • Tüm dünyaya da örnek olabilecek olan bu robotlarla biz şifre alma, yenileme gibi çok konuda sorulara yanıt bulma imkanını olacak. Bu tür çalışmaların, eğitimde uygulama ve teori arasındaki uzaklığı kaldırdığını görüyoruz.
  • Bu çalışmaları sınıfın içerisinde de göreceksiniz, geçtiğimiz aylarda yoğun şekilde kullanılan akademik destek yazılımı ile eğitimde yapay zekanın nasıl kullanılacağını da görmüş olduk. Sadece merkez teşkilattaki faaliyetten söz etmiyorum, sanal robotları eğitimde kullanmaya yönelik çalışmalarımız başka şehirlerde de yürüyor.
  • Geçtiğimiz haftalarda TÜBİTAK 2020 lise araştırma projelendirme etkinliğinde bulundum. Çocukların daha çok neyle ilgilendiklerini görme imkanımız oldu. MEB asistan tasarımının ortaya konulmasında emeği geçen çok fazla arkadaşımız var. Bu ülkede bu tür çalışmaları bizim mühendislerimizle dünya çapında yapıyor olmak kıymetli. Bu çerçevede bu robotların MEB’in konularıyla ilgili sorulara cevap verirken giderek daha akıllanması gibi bir süreç ortaya konuluyor. Bizim açımızdan mutluluk verici.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER