A3 Haber

Erdoğan: Vaka sayısı artsa da salgın kontrol altında

Erdoğan: Vaka sayısı artsa da salgın kontrol altında

Erdoğan: Vaka sayısı artsa da salgın kontrol altında
Ağustos 19
15:53 2020

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’da fabrika açılış töreninde konuştu. Koronavirüsle mücadeleye değinen Erdoğan, “Vaka sayısında kısmı artış yaşanda da salgın kontrolümüz altındadır” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’daki Başkent Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası’nın açılış töreninde konuşuyor.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Çok çok önemli bir yatırımın adımını atıyoruz. Kalyon Holding’in teknoloji altyapısı ve vizyonu ile bu tesisi ülkemize kazandırdığını görüyoruz. Yenilenebilir enerji olayı gerçekten bizler için çok ama çok önemli. Artık sadece üretmek, iç ve dış piyasaya satmak yetmiyor. Üretim ile birlikte şirketlerimiz inovasyona, araştırma-geliştirmeye önem vermesi gerekiyor. Güneş panelleri ve bileşenlerine harcadığımız milyonlarca dolarlık ithalatın önüne geçeceğiz.”

“Salgın kontrolümüz altında”

“Dünyanın birçok ülkesinde koronavirüs nedeniyle yatırımlar durmuşken Türkiye özel sektörü ve kamu kurumlarıyla özgün bir yol izliyor. Ne salgınla mücadelemizi sekteye uğrattık ne de yatırımlarımızı durdurduk. 800 bin insanın canına mal olan krizin üstesinden gelmek kolay değildir. Sadece sosyal hayatı değil günlük yaşantımızın her alanını etkilemiştir. Ülkemiz aldığı tedbirler ve attığı adımlarla krizi en başarılı yürüten ülkelerdendir. Vaka sayısında kısmı artış yaşanda da salgın kontrolümüz altındadır. Turizm sektörü toparlanmaya başladı.

Türkiye genelinde konut satışları temmuzda yüzde 125 artarak tarihi bir rekora imza attı. Elektrik tüketimi verileri artış eğilimde.

CHP zihniyetinin bizi esir almasına izin verirsek bu ülkeyi sanayide dışa bağımlılığa mahkum ederiz. Sığ muhalefet anlayışının ülkemize verebileceği hiçbir şey yoktur. Sağa sola Türkiye’yi şikayet eden muhalefet bu ülkeye yabancılaşmış demektir.”

“Cuma günü bir müjde vereceğiz”

“İnşallah cuma günü tüm milletimize bir müjdeyi vermekle karşı karşıya olacağımızı tahmin ediyor ve buna inanıyorum.

Biz de bu müjdenin hayalleri, rüyası içindeyiz. Cuma günü inşallah bu müjdeyi tüm milletimize vermek suretiyle Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağına da şimdiden inanıyorum. Şimdi açıklarsam bu işin heyecanı kaybolur, onun için açıklamamakta fayda var diye düşünüyorum.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER