A3 Haber

İYİ Parti’den ‘borsa işlemleri durdurulsun’ çağrısı

İYİ Parti’den ‘borsa işlemleri durdurulsun’ çağrısı

İYİ Parti’den ‘borsa işlemleri durdurulsun’ çağrısı
Ağustos 20
21:40 2020

İYİ Partili Aytun Çıray, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “müjde” açıklayacağını söylediği konuşmasının ardından gündeme gelen spekülasyonlar nedeniyle borsa işlemlerinin durdurulmasını ve soruşturma açılmasını talep etti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Cuma günü müjde vereceğiz” sözleri ve sonrasında yapılan açıklamalara tepki gösterdi.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın “Yakında…” paylaşımına da yer veren Aytun Çıray, spekülasyonlar nedeniyle borsa işlemlerinin durulmasını istedi.

Çıray, “BORSA İŞLEMLERİ DURDURULMALI! Sn Danışman sanki paparazzi programı sunuyor gibi ‘Yakında’ diye mesaj atıyor. Her türlü spekülasyon ortalıkta uçuşuyor. Piyasalar allak bullak. SPK kanununa göre resmen suç!!! SPK İŞLEMLERİNİ DURDURUN! Asimetrik ve gizli bilginin piyasa oyuncuları tarafından önceden bilinerek hileli ve haksız kazanç elde edilmiş olabilir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamasından sonra enerji şirketlerinin hisselerinin yükseldiğine dikkat çeken Çıray, “Sn Erdoğan daha ‘müjde’ demeden enerji şirketlerinin hisselerinin ortalamalarının çok üstünde ve sebepsiz yükselmesi soruşturulmalı. SPK’nın derhal işlemleri durdurup, son 48 saattir kim ne aldıysa soruşturması gerekiyor. Başta bu bilgiye kamuda erişebilenlerin soruşturulması kanun icabı” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER