A3 Haber

Almanya’da sigara izmariti temizlemek için yılda 225 milyon avro harcanıyor

Almanya’da sigara izmariti temizlemek için yılda 225 milyon avro harcanıyor

Almanya’da sigara izmariti temizlemek için yılda 225 milyon avro harcanıyor
Ağustos 21
19:52 2020

Almanya Federal Çevre Bakanlığı’nın Yerel Yönetimler Birliği ile birlikte yaptırdıkları bir araştırmaya göre, belediyelerin sadece izmaritlerin temizlenmesi için ayrılan yıllık bütçe 225 milyon avro ortaya çıktı. Almanya Federal Çevre Bakanı Schulze, masrafların bir kısmını plastik üretici şirketlere yüklemeyi hedefliyor.

Almanya’da Federal Çevre Bakanı Svenja Schulze ile yerel yönetimler, tek kullanımlık plastik malzeme üreticilerinin plastik çöplerin toplanması ve yok edilmesi sürecinde oluşan masrafları üstlenmesini bekliyor.

DW Türkçe’nin haberine göre Almanya’da belediyeler her sene ortalama 700 milyon avro harcayarak kentleri sigara izmariti ve plastikten temizlemeye çabalıyor. Bu bütçeye kamuya açık alanlardaki çöplerin boşaltılması ve atıkların yok edilmesi de dahil. Almanya Federal Çevre Bakanlığı’nın Yerel Yönetimler Birliği ile birlikte yaptırdıkları bir araştırmaya göre, sadece izmaritlerin temizlenmesi için ayrılan yıllık bütçe 225 milyon avro. Tek kullanımlık plastik kahve bardakları için harcanan miktarın ise yaklaşık 120 milyon avro olduğu bildirildi.

Araştırmanın sonuçlarını sunan Almanya Çevre Bakanı Svenja Schulze,  şimdiye kadar sokakların ve parkların temizlenme masraflarının vatandaşların ödediği vergilerden karşılandığını vurguladı ve adil bir dağılım olabilmesi için gelecekte vatandaşın yükünü azaltacak, plastik üreticisi şirketlerin masrafları üstlenmesini sağlayacak bir sisteme geçilmesi gerektiğini söyledi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER