A3 Haber

Erdoğan: Türkiye doğalgazda dünyanın en büyük rezervlerinden birine inşallah sahip olacak

Erdoğan: Türkiye doğalgazda dünyanın en büyük rezervlerinden birine inşallah sahip olacak

Erdoğan: Türkiye doğalgazda dünyanın en büyük rezervlerinden birine inşallah sahip olacak
Ağustos 24
19:59 2020

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

​Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

  •  (Giresun’daki sel) Giresun’daki vergi mükelleflerimizi mücbir sebep kapsamına alıyoruz. Bildirimlerin süresini 15 Aralık 2020’ye, tahakkuk eden vergilerin ödeme süresine 31 Aralık 2020’ye kadar uzatıyoruz.
  • Her türlü ceza, gecikme sürelerini 31 Aralık’a alıyoruz. 2020 yılı üçüncü geçici vergi dönemine ilişkin geçici vergi beyannamelerinin de alınmamasını kararlaştırdık. Amme borçlularından faizsiz şekilde 24 ay süreyle erteliyoruz.
  • Ülkemizin pek çok yeri gibi Karadeniz’de de şartların zorlamasıyla coğrafyanın gerçeklerini dikkate almayan bir yapılaşma ortaya çıkmıştır. Bir süredir bu konudaki hassasiyetimizi kentsel dönüşüm, yeni imar planları ile zaten hayata geçiriyorduk. Yaşadığımız her afet bizi daha kararlı hareket etmeye yöneltmektedir.
  • Mâlum jandarmalarımızdan şehit olanlar oldu, onların takibi, aynı şekilde sivil vatandaşlarımızdan şehit olanlar oldu, onların takibi, yaralılarımızın hastanelerde takibi devam ediyor.
  • Bekir Pakdemirli kardeşimiz Adana’da çıkan yangın sebebiyle daha sonra Giresun’dan Adana’ya geçti.
  • Şimdi de yine Giresun’a Adil Bey’i, Ulaştırma Bakanımızı gönderiyorum. Aynı şekilde yine elektrikteki sıkıntılar sebebiyle Fatih Bey’i de oraya gönderiyoruz. Karayolları olarak herhangi bir sıkıntı var, yok bizzat yerinde takip etmesini istiyorum.
  • Türkiye’nin kalkınma mücadelesindeki en büyük sıkıntılardan biri enerjideki yüksek oranlı dışa bağımlılığı olmuştur. Ufak tefek petrol ve doğalgaz kaynaklarına sahipsek de ihtiyacımızın yanında devede kulak misali kalıyordu.
  • İhracatımızı fevkalade arttırmamıza rağmen enerjideki yapısal sıkıntı sebebiyle cari açığımızı bir türlü kapatamıyorduk. Yerli ve milli imkanları seferber ederek enerjideki dev açığa kısmi de olsa çözüm getirmeye çalıştık. Elektrik üretimi oranını üçte ikiye çıkardık. Petrol ve doğalgazda dışarıya bağımlılığımız ciddi bir düzeydeydi.
  • Derin deniz aramaları için ilk sondaj gemimizi alarak bismillah dedik. Ardından ikinci sondaj gemimizi, bu yılın başlarında da üçüncü sondaj gemimizi aldık. Fatih, Yavuz, Kanuni adını verdiğimiz derin deniz sondaj gemileriyle dünyanın en büyük filolarından birine sahip olduk. Oruç Reis, Barbaros Hayrettin Paşa sismik araştırma gemilerimizi devreye soktuk.
  • Türkiye döviz ve altın kuvvetleri bakımından önemli bir güce sahiptir.
  • Türkiye doğalgazda dünyanın en büyük rezervlerinden birine inşallah sahip olacak.
  • Doğalgazın ucuzlamasıyla konuttan sanayiye kadar milletimizin cebine ilave kaynak girmesini sağlayacağız.
  • Ülkemizle ilgili olumsuz hava pompalayanların bir kısmı bunu zaten doğrusuna yanlışına bakmadan taammüden yapıyor. Bir kısmı da yanıltılmak suretiyle böyle bir konuma sürükleniyorlar.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER