A3 Haber

Erdoğan’dan Biden’a: Ya dostluğumuz var be, oturup çay içmişliğimiz var ya

Erdoğan’dan Biden’a: Ya dostluğumuz var be, oturup çay içmişliğimiz var ya

Erdoğan’dan Biden’a: Ya dostluğumuz var be, oturup çay içmişliğimiz var ya
Ağustos 24
22:02 2020

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Ya dostluğumuz var be. Oturup konuşmuşluğumuz çay içmişliğimiz var ya. Böyle bir ifadeyi bizim için nasıl kullanırsın ama kullandılar” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD’de demokratların başkan adayı olan Joe Biden’ın kendisi hakkındaki sözlerine ilk kez yanıt verdi.

Erdoğan, “Türkiye’de darbe ile yapamadıklarını, muhalefeti destekleyerek gerçekleştirmek istediklerini kameralar önünde söylemekten de çekinmiyorlar. Ya dostluğumuz var be. Oturup konuşmuşluğumuz, çay içmişliğimiz var ya. Böyle bir ifadeyi bizim için nasıl kullanırsın” dedi.

“Türkiye’yle ilgili planlarını gizleme gereği duymuyorlar”

Erdoğan, Biden için şu ifadeleri kullandı:

  • Amerika’daki politikacılar Türkiye ile ilgili faşist planlarını gizleme gereği duymuyor.
  • Türkiye’de darbe ile yapamadıklarını, muhalefeti destekleyerek gerçekleştirmek istediklerini kameralar önünde söylemekten de çekinmiyorlar.
  • Ya dostluğumuz var be. Oturup konuşmuşluğumuz çay içmişliğimiz var ya. Böyle bir ifadeyi bizim için nasıl kullanırsın. Ama kullandılar.
  • Buna cevap vermesi gereken bizden önce muhalefet olmalıdır. Dikkat ederseniz ben cevap vermedim.
  • Maalesef ülkemiz muhalefeti bu ağır ithama tüm şiddetiyle tepkisini koymak yerine konunun aylar sonra gündeme geldiği gibi bir zırvanın arkasına sığınmayı tercih etmiştir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER