A3 Haber

Batan teknede kaybolan dokuz yaşındaki Sarp Göksoy’un cansız bedenine 23 gün sonra ulaşıldı

Batan teknede kaybolan dokuz yaşındaki Sarp Göksoy’un cansız bedenine 23 gün sonra ulaşıldı

Batan teknede kaybolan dokuz yaşındaki Sarp Göksoy’un cansız bedenine 23 gün sonra ulaşıldı
Ağustos 25
18:15 2020

İzmir Foça’da, Kurban Bayramı’nın üçüncü günü, dört kişinin yaşamını yitirdiği tekne faciasında kaybolan Sarp Göksoy’un 23 gün sonra cesedi bulundu.

İzmir’in Foça ilçesinde Eskifoça Kumburnu mevkisinden 2 Ağustos’ta denize açılan ve içinde 10 kişi bulunan ‘Egem’ isimli tekne, Atatürk Adası yakınlarında rüzgarın da etkisiyle alabora olup, battı. Beş kişiyi Sahil Güvenlik kurtardı.

41 yaşındaki Şennur Avcı, 38 yaşındaki Sermin Özerman, kızı 15 yaşındaki Elif Naz Özerman ve oğlu sekiz yaşındaki Çınar Ege Göksoy’un ise cesetlerine ulaşıldı. Dokuz yaşındaki Sarp Göksoy ise suda kayboldu.

35 metre derinlikte tespit edildi

Yapılan yoğun çalışmalara rağmen batan tekne ve kaybolan Sarp Göksoy’a olayın üzerinden 14 gün geçmesine rağmen ulaşılamayınca 15 Ağustos gecesi aramalara ara verildi. İki günlük aranın ardından arama-kurtarma çalışmalarına 18 Ağustos’ta tekrar başlandı. Geçen 23 Ağustos’ta dalgıçlar, 35 metreye kadar derinliklerde su altı çalışması yaptı. Belirli aralıklarla zodyak botlarla da sahil taraması yaptı. Aynı gün Sahil Güvenlik ekiplerinin sonar cihazı ile yaptığı aramalarda batan tekne Atatürk Adası’nın doğusunda, Foça sahiline yakın yerde bulunup, karaya çıkartıldı. Ancak, çocuğun cesedini teknede bulamadı.

Bunun üzerine aramalar bu bölgede yoğunlaştırıldı. Bugün saat 16.00 sıralarında Sarp Göksoy’un cesedi tekneni batığının bulunduğu yerin yakınında ulaşıldı. Yeri, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait yandan taramalı sonar cihazı ile 35 metre derinlikte tespit edilen cansız beden, dalgıçlar tarafından sudan çıkartıldı. Göksoy’un Sahil Güvenlik botuna alınan cesedi Foça Balıkçı Barınağı’na getirildi. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER