A3 Haber

Gizli tanık “Spil” de konuştu, Nükhet Hotar için çember daralıyor: Gazeteci Süleyman Gençel’e saldırı olayında kritik gelişme

Gizli tanık “Spil” de konuştu, Nükhet Hotar için çember daralıyor: Gazeteci Süleyman Gençel’e saldırı olayında kritik gelişme

Gizli tanık “Spil” de konuştu, Nükhet Hotar için çember daralıyor: Gazeteci Süleyman Gençel’e saldırı olayında kritik gelişme
Ağustos 25
15:59 2020

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen “FETÖ Borsası” davasının gizli tanığı, “Spil” adıyla iddianamede yer alan ve örgütün para trafiğini anlatan, aslında Ahmet Kurtuluş’un şoförü olduğu 14 Mayıs 2019’da yapılan duruşmada ortaya çıkan Ufuk Gürbüz, önceki hafta mahkemeye verdiği dilekçe ile gazeteci Süleyman Gençel’e düzenlenen saldırı ve pek çok olay hakkında yeni itiraflarda bulundu. Gürbüz, ifadesini verdikten sonra polis tarafından gözaltına alınarak bir gün sonra serbest bırakıldı.

Neler olmuştu?

A3 Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Süleyman Gençel, 2013’te dönemin AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili, şimdinin ise Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar hakkındaki paylaşımları nedeniyle önce polis tarafından sorgulanmış, ardından da çalıştığı büroda üç kişi tarafından darp edilmişti. Süleyman Gençel olaydan sonra şikayetçi oldu ancak polis herhangi bir ilerleme kaydedemedi.

Para dağıtan kurye

İzmir polisinin yaptığı operasyonlarda ortaya çıkarılan ve iş insanlarından tehdit ve zorla para alınması olayına karışanların yargılandığı İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki “FETÖ Borsası” davasında, savcılığın “Spil” adını verdiği gizli tanık, örgütün para trafiği hakkında önemli bilgiler verdi. Mahkeme dosyasındaki bilgilere göre, iş insanlarından zorla alınan paralar, dönemin AKP İl 2. Başkanı Ahmet Kurtuluş aracılığı ile bazı kamu görevlilerine dağıtılıyordu. Aralarında İzmir Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü Kudret Dikmen’in de adının bulunduğu kişilere paraları nasıl ulaştırdığını anlatan gizli tanık “Spil”, üç ay sonra da ifadesini değiştirmişti.

Serkan Kurtuluş’un itirafları

Örgüt hakkında açılan soruşturma ve davanın ardından, önce Gürcistan’a, sonra da Arjantin’e giden, örgütün askeri kanat sorumlusu Serkan Kurtuluş, Türkiye’nin çıkardığı kırmızı bülten sayesinde Arjantin’de yakalanarak tutuklandı. Bulunduğu cezaevinde gazeteciler ile telefon görüşmesi yapan Kurtuluş, 2013 yılında bürosunda darp edilen Süleyman Gençel’e saldırı emrini, dönemin AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar’ın verdiğini iddia etmişti. Gençel’in uğradığı saldırı hakkında verdiği bilgilerden sonra, gazeteci Süleyman Gençel de avukatı aracılığı ile Nükhet Hotar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Gizli tanıktan şaşırtan itiraf

Serkan Kurtuluş’un gazetecilere itirafları devam ederken, bir itiraf da “FETÖ Borsası” davasının “Spil” adlı gizli tanığı Ufuk Gürbüz’den geldi. Gürbüz, 18 Ağustos 2020’de İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak yeniden ifade vermek istedi. Mahkeme başkanının izinli olması nedeniyle yerine bakan hakim tarafından işleme alınan ancak mahkeme başkanının izinden dönmesi beklenen ifade, dün resmen işleme konuldu. Bu arada mahkemeye giden Ufuk Gürbüz, adliye çıkışında polis tarafından gözaltına alınarak bir günün ardından serbest bırakıldı.

Gizli tanık “Spil” ifadesinde neler diyor?

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne olaylar hakkında yeni bilgiler veren Ufuk Gürbüz, gazeteci Süleyman Gençel’e saldırı olayı konusunda şunları söyledi:

Nükhet Hotar bir gün ofisimize geldi çok kızgın ve öfkeliydi ve Ahmet Kurtuluş’a kendisi hakkında yazılan yazıyı göstererek (bu cesareti nereden buluyorlar, benimle ilgili böyle yazı yazıyorlar) dedi. Ahmet Kurtuluş da Serkan Kurtuluş’u aradı yanına çağırdı. Serkan ofise geldiğinde Nükhet Hotar (Bu şerefsizi susturun benim hakkımda böyle yazılar yazmasın) dedi. Serkan Kurtuluş da yanındaki adamlara talimat verip gazeteciyi darp ettirdi.

Gizli tanık “Spil” olarak da bilinen Ufuk Gürbüz, ifadesinde ayrıca “FETÖ Borsası” ve Amerikalı Rahip Brunson hakkında da bilgiler verdi.

About Author

Serdar Öztürk

Serdar Öztürk

Related Articles

TÜM HABERLER