A3 Haber

Tablo saklanamaz halde

Tablo saklanamaz halde

Tablo saklanamaz halde
Ağustos 25
11:27 2020

Damıtılmış COVİD tablosunda, iyileşen hasta sayısının, hastalanan kişi sayısından fazla olduğunu yaza çize bitap düşmüşlerdi.
Biz de yemiştik söylenenleri…
Ve şimdi iş öyle bir hale geldi ki, sayıları bırakın damıtmayı veya süzgeçten ya da elekten geçirmeyi; buharlaştırsalar bile açılan makası saklayamıyorlar.

Son tablo, virüsü kapanların, iyileşenlerden neredeyse iki misli fazla olduğunu gösteriyor.

* * *

Neden?
Belli:
• Popülist tercih ve kararlar.
Yani:
• Siyaseten güç gösterisi yapmak için, 300 bin kişiyi aynı alanda toplamaya kalkışırsan; virüsün adres sormasına gerek kalmaz.
• Bayramda seyranda seçmene şirin görünmek için, tedbirleri gevşetir ve hatta uygulamazsan; hiç kimse nasihatle iflah olmaz.

* * *

İpler gevşeyip, kapılar kırılırcasına açılırsa, ne olur?
Mesela şunlar olur:
• Bursa’da üç ayrı düğüne katılan 42 kişinin koronavirüse yakalandı. Testi pozitif çıkan hastalar ile temas zincirinde olan 150 kişi karantina altına alındı.
• Düzce’de yapılan denetimlerde koronavirüs karantinasında olan ve kurallara uymayan 57 kişinin evlerinde olmadığı tespit edildi.

* * *

Ortalık darmaduman olduktan sonra ne olur peki?
Mesela İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger çıkar ve der ki:
• Aldığımız önlemlere rağmen işler iyi gitmiyor. İzmir’de günlük vaka sayılarında artış sürüyor. Önlemleri daha da artırabiliriz. Kontrollerimizi yoğunlaştırdık. İzmir genelinde aldığımız önlemleri genişletmemiz gerekiyor.

* * *

Ben de derim ki:
– Aldığınız önlemleri hakkıyla ve ödün vermeden uygulasaydınız, bu noktaya zaten gelinmezdi. Fazla önlemden kastınız insanları yine eve kapatmaksa, geçmiş olsun!

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER