A3 Haber

Dört yıldır bitirilemeyen Devlet Bahçeli Köprüsü için ihaleye çıkılıyor

Dört yıldır bitirilemeyen Devlet Bahçeli Köprüsü için ihaleye çıkılıyor

Dört yıldır bitirilemeyen Devlet Bahçeli Köprüsü için ihaleye çıkılıyor
Ağustos 26
11:42 2020

Adana’da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin adını taşıyan ve 30 Mart 2016’da temeli atılmasına rağmen üçte biri tamamlanan köprü için harekete geçildi. Karayolları eylül ayında ihaleye çıkmayı planlıyor.

30 Mart 2016’da temeli atılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin adını taşıyan Adana’daki köprü için harekete geçildi. Bahçeli’nin de temel atma törenine katıldığı köprü 215 milyon liraya ihale edildi. Köprünün, 2018 yılının Ekim ayında bitirilmesi hedeflendi. Ancak, aradan geçen 4 yılda köprünün sadece üçte biri tamamlandı.

120 milyon harcandı, proje iptal edildi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Habertürk’e bir süre önce yaptığı açıklamada, önceki belediye döneminde 215 milyona yapılması planlanan köprüye 120 milyon TL harcandığını, projenin daha sonra iptal edildiğini söyledi. İnşaatı yapan firmadan projeyi yenilemesini istediklerinde 600 milyon TL’lik bir tutarla karşılaştıklarını belirten Karalar, “Biz göreve seçildikten sonra Sayın Bahçeli’nin ismini taşıyan bu köprünün tamamlanması için projeye 40 milyon TL aktardık ancak projeyi yapan firma bize tam 600 milyon TL’lik bir maliyet çıkardı” dedi.

Proje için 600 milyon TL yatırım öngörülüyor

Habertürk’ten Olcay Aydilek’in haberine göre, köprü inşaatında bugüne dek ekonomik nedenlerle mesafe alınamadı. Adana trafiğini önemli ölçüde rahatlatacağı ifade edilen projede, yeni ve önemli bir gelişme yaşandı. Karayolları Genel Müdürlüğü, köprünün kalan yapım işlerinin tamamlanması için kolları sıvadı ve ihale hazırlıklarını başlattı. İhalenin, eylül ayı içinde gerçekleştirilmesi bekleniyor. Proje için 600 milyon TL dolayında yatırım öngörülüyor. Köprü, bütçe olanaklarıyla tamamlanacak ve hizmete sunulacak. Gidiş-dönüş üçer şerit, ortasında da raylı sistem planlanan köprü, bin 700 metre uzunluğa sahip olacak.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER