A3 Haber

Fatih Sultan Mehmet tablosu iki ay sonra İBB’ye teslim edildi

Fatih Sultan Mehmet tablosu iki ay sonra İBB’ye teslim edildi

Fatih Sultan Mehmet tablosu iki ay sonra İBB’ye teslim edildi
Ağustos 26
16:40 2020

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Fatih Sultan Mehmet’in 1480 yılında İtalyan ressam Gentile Bellini’ye yaptırdığı orijinal tabloyu, Londra’da 25 Haziran’da gerçekleştirilen müzayedede satın almıştı. Tablo, iki aylık bir sürenin ardından İstanbul’a getirildi. Tablo, İBB’nin Saraçhane’deki binasına konuldu.

İBB tarafından İngiltere’de yapılan müzayedede satın alınan Fatih Sultan Mehmet’in 1480 yılında İtalyan ressam Gentile Bellini’ye yaptırdığı tablosu, iki aylık bir sürenin ardından İstanbul’a getirildi.

Haziran ayında Londra’da bulunan Christie’s Müzayede Evi tarafından açık arttırmaya çıkarılan Gentile Bellini’nin çizdiği Fatih Sultan Mehmet’in portre tablosu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatı ile 7 milyon 923 bin liraya satın alınmıştı. Müzayede işlemlerinin tamamlanmasının ardından tablo, 20 Ağustos gecesi İstanbul’a ulaştı. Tablonun gümrükteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İBB’ye teslim edilmesi için işlemler başladı. Özel bir kargo firması ile İBB’nin Saraçhane’deki binasına getirilen tablo sergilenmeden önce kendisi için hazırlanan özel bir bölmede yoğun güvenlik önlemleri altında bekletilecek.

Cuma günü basına tanıtılacak

Saraçhane binası önünde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bizim için gurur verici bir gün. Şimdi biraz kendisi için hazırlanan özel bir bölümde dinlenmesi gerekiyor. İnşallah Cuma günü, Cuma namazından önce veya sonra için planlama yapacağız. Burada basınla paylaşacağız” dedi. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER