A3 Haber

“Posta dağıtım merkezi, korona dağıtım merkezine dönüştü”

“Posta dağıtım merkezi, korona dağıtım merkezine dönüştü”

“Posta dağıtım merkezi, korona dağıtım merkezine dönüştü”
Ağustos 26
16:37 2020

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin Tarsus’ta PTT Merkezinde biri şef dört kişinin Covid-19’a yakalandığını ve ardından tedavi altına alındıklarını belirtti. Antmen, virüse yakalanan personelle diğer personelin yakın temasta olmasına rağmen test yaptırılmayan personelin çalıştırılmaya devam ettiğini ifade etti.

Virüse yakalanmayan personelin her şeye rağmen çalıştırılmaya devam edildiğini ve test yaptırılmadığını haberlerini aldığını belirten Antmen, “İnanılır gibi değil. Koronavirüse yakalanan üç posta memuruna yakın temas halinde çalışan diğer personel halen çalıştırılmaya devam ediyor. Bu insanların hayatının hiç önemi yok mu? Bu personele test bile yapılmıyor. Gittikleri evlerdeki, iş yerlerindeki, muhtarlıklardaki vatandaşın canının hiç değeri yok mu? Mersin Tarsus’ta Posta Dağıtım Merkezi Korona Dağıtım Merkezine dönüşmüş durumda” dedi.

PTT’de dört personelin Covid-19’a yakalanmasının ardından merkezin derhal kapatılarak karantinaya alınması gerektiğini belirten Antmen, “Covid-19 testlerinin pozitif çıkmasına rağmen Merkezin karantinaya alınmamasının ve personelin çalıştırılmasının açıkça cana kasıttır. Posta dağıtım merkezinde 30 kişiden fazla insan çalışmasına rağmen hala hizmet vermeye devam ediyor. Söz konusu PTT acilen karantinaya alınmalıdır. Tedavi altına alınan personelin kimlerle temas ettiği bulunmalı ve o vatandaşlara da test yapılmalı” açıklamasında bulundu.

PTT’de Covid-19 vakalarının artacağından endişeli olduklarını belirten Antmen, “Dağıtıcı personel işi gereği neredeyse her eve her dükkana, her resmi daireye ve her muhtarlığa girmek durumunda. O zaman çok daha vahim bir tablo karşımıza çıkabilir. Derhal önlem alınmalı. Çalışanların ve vatandaşların canı bu kadar mı ucuz? Anlaşılan o ki PTT’de çalışan emekçinin pul kadar değeri yok” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER