A3 Haber

Ölüm orucundaki Av. Ebru Timtik yaşamını yitirdi

Ölüm orucundaki Av. Ebru Timtik yaşamını yitirdi

Ölüm orucundaki Av. Ebru Timtik yaşamını yitirdi
Ağustos 27
21:20 2020

Adil yargılanma talebi için ölüm orucu başlatan avukat Ebru Timtik, ölüm orucunun 238’inci gününde Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Ölüm orucunda olan tutuklu avukat Ebru Timtik, yaşamını yitirdi.

Kalbi duran Timtik’e müdahelenin devam ettiğini bildiren Halkın Hukuk Bürosu tarafından yapılan son açıklamada ise, Ebru Timtik’in yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Adil yargılanma talebiyle 238 gündür Ölüm orucunda olan büro avukatımız Ebru Timtik şehit düştü! Tüm meslektaşlarımızı ve halkımızı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi önüne çağırıyoruz!”

Çağdaş Hukukçular Derneği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Adil yargılanma talebi ile 238 gündür ölüm orucunda olan avukat arkadaşımız Ebru Timtik’i az önce kaybettik.”

Ne olmuştu?

Çağdaş Hukukçular Derneği davasında 20 Mart 2019’daki duruşmada kararını açıklayan mahkeme, avukatlara 18 yıl 9 ay ile 3 yıl 1 ay 15 gün arasında hapis cezalarına hükmetmişti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi de Ekim 2019’da itirazları reddederek dosyayı Yargıtay’a göndermişti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, ÇHD davasında verilen 159 yıldan fazla cezanın, avukat Barkın Timtik’e verilen ceza hariç onanması yönünde görüş bildirdi.

Tebliğnamede sadece, TCK’nın 314/1 maddesi uyarınca “örgüt kurmak ve yönetmek” suçundan 18 yıl 9 ay hapse mahkum edilen avukat Barkın Timtik’in cezasının bozulması, onun da diğer avukatlar gibi “örgüt üyeliğinden” cezalandırılması gerektiği ifade edildi.

Savcılığın tebliğnamesi Yargıtay 16. Ceza Dairesine gönderildi.

Derneğin yöneticilerinden avukat Ebru Timtik ile ÇHD üyesi avukat Aytaç Ünsal adil yargılanma hakkı için ölüm orucuna başladı.

Anayasa Mahkemesi , 14 Ağustos’ta ölüm orucundaki avukatlar Aytaç Ünsal ile Ebru Timtik’in tahliye talepli tedbir başvurusunu, “Maddi veya manevi bütünlüklerine yönelik ciddi bir tehlike yok”  gerekçesiyle reddetti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER