A3 Haber

RTÜK’ten Tele 1’e ‘Evrensel’ cezası

RTÜK’ten Tele 1’e ‘Evrensel’ cezası

RTÜK’ten Tele 1’e ‘Evrensel’ cezası
Ağustos 27
17:47 2020

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ‘bölücü terör örgütünün bayrağının Evrensel gazetesinin reklamında kullanıldığı ve bunun da Tele 1 kanalında yayımlandığını’ belirterek, kanala en üst sınırdan idari para cezası verdi.

RTÜK, haftalık olağan toplantısında Tele 1 kanalına en üst sınırdan idari para cezası verdi. Para cezasını gerekçesi Evrensel gazetesinin reklamı olarak açıklandı. RTÜK’e göre gazetenin reklamında ‘bölücü terör örgütünün kırmızı, sarı ve yeşil renklerindeki bayrağı’ bulunuyordu. RTÜK reklamda “Bir arada, barış içinde, kardeşçe yaşamak isteyenlerin sesi” ifadesini kullanıldığını ve mitinglerde görüntülerin verildiğini kaydederek, reklam ile ‘terör örgütünün propagandasının yapılmasına aracılık edildiği’ savunuldu. Reklamda yer alan küçük kız çocuğu ise RTÜK tarafından “Kardeşlik mesajları kullanılarak masum bir kız çocuğuyla şirin gösterilmeye çalışıldı” diye değerlendirildi.

RTÜK, Tele 1 kanalının yayınladığı reklam ile “Terörü övemez ve teşvik edemez, terör örgütlerini güçlü veya haklı gösteremez” ilkesinin ihlal edildiğini ekledi.

RTÜK ayrıca ‘sağlık açısından sahta ürün satan’ BLD, BER TV, TOP SHOP TV, KANAL YALOVA, ANADOLU TV, DOLUNAY INT uydu kanallarına yayın ve program durdurma cezaları ile idari para cezası müeyyideleri uygulandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER