A3 Haber

Ebru Timtik’in cenazesini almak isteyen yakınlarına polisten biber gazlı müdahale

Ebru Timtik’in cenazesini almak isteyen yakınlarına polisten biber gazlı müdahale

Ebru Timtik’in cenazesini almak isteyen yakınlarına polisten biber gazlı müdahale
Ağustos 28
12:56 2020

Adil yargılanma talebiyle ölüm orucuna yaşamını yitiren avukat Ebru Timtik’in cenazesi Adli Tıp’tan çıkarıldı. Yakınları cenazeyi almak isterken polis biber gazlı saldırıda bulundu.

Adil yargılanma talebiyle ölüm orucuna giren ve 238’inci günde hayatını kaybeden avukat Ebru Timtik’in cenazesi Adli Tıp’tan çıkarıldı. Timtik’in yakınlarının cenaze aracına yaklaşmak istemesi sonrası polis gazlı saldırıda bulundu.

Cenazenin Taksim’de bulunan İstanbul Barosu’na götürüleceğini aktardı ancak izin verilmeme ihtimalinin de bulunduğunu duyurdu. Timtik’in avukatları, cenazenin baroya götürülememesi durumunda dahi baro önünde tören düzenleneceği ve basın açıklaması yapılacağını ifade etti.

Timtik’in ölümün ardından gece Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen insanları polis, “Burada oturmak yasaklandı” diyerek dağıtmaya çalıştı. Cenazeyi bekleyen dört kişi gözaltına alındı. Adli Tıp Kurumu önü polis bariyerleri ile kapatılırken Timtik’in yakınlarının kaldırımdaki bekleyişi öğle saatlerine kadar sürdü. Cenazenin önce Taksim’deki İstanbul Barosu önüne ardından da Gazi Mahallesi’ne götürüleceği açıklanmıştı. Ancak Timtik’in cenazesi Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından zırhlı araç eşliğinde kaçırıldı. Duruma tepki gösteren kitleye de biber gazı sıkıldı.

Gazi Cemevi polis ablukası altında

Timtik’in kaçırılan cenazesi bir süre sonra Gazi Cemevi’ne getirildi. Cenazeye pek çok zırhlı araç ve polis eşlik etti. Cemevine yakınları ve avukatları alınırken gazeteciler engellendi. Cemevi’nin giriş çıkışına TOMA araçları yerleştirilirken, çevresine bariyerler yerleştirildi.

İstanbul Barosu’ndaki anma

Ebru Timtik için İstanbul Barosu önünde anma düzenlendi, “Devrimci avukatlar omurumuzdur”, “Ebru Timtik ölümsüzdür” sloganları atıldı. Avukat Sinan Zincir, “Öüm değil yaşam dedik. Sesimiz Latin Amerika’dan Afrika’ya kadar duyuldu bu ülkenin yargısı duymadı” dedi.

İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu anmaya mesaj gönderdi: “Adil yargılama talebindeki bir avukatı bugün uğurluyoruz. Ebru Timtik ve diğer meslektaşlar içim haksız bir karar verildi. Hak mücadelesini savunamamak ölümden de beter. Herkes bilmelidir ki bu ölüm engellenebilirdi. Engellemediler. Topyekun devletin duyarsızlığını nasıl izah edebilirler? Mücadelemizi sürdüreceğiz. Ona rahmet dilerken, uğruna adil yargılema hakkının savunucusu olacağımıza söz veriyoruz. Ebru Timtik hep bu mücadeleyle anılacak ve yaşayacak. Ebru Timtik güle güle. Seni uğurlarken bütün hak mücadelesi veren meslektaşların seni her zaman içinde yaşatacak. Ruhun şad olsun.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER