A3 Haber

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş: Bakanlık gerçek koronavirüs verilerini gizliyor

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş: Bakanlık gerçek koronavirüs verilerini gizliyor

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş: Bakanlık gerçek koronavirüs verilerini gizliyor
Ağustos 29
19:22 2020

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın koronavirüs salgınına dair verileri gizlediğini söyledi.

A3 Haber Merkezi- İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sağlık Bakanlığı’nın günlük olarak açıkladığı koronavirüs verilerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Mansur Yavaş, “Sadece Ankara’da 563 kişi öldü” derken İmamoğlu ise “Şu anda İstanbul neredeyse eşittir Türkiye” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti’nin online düzenlediği webinar panelinin ardından gündeme dair gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, koronavirüs salgınına dair açıklanan verilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

İmamoğlu: Elimizde veriler var, neyi gizliyorsunuz?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ellerinde veriler olduğunu belirterek “İnsanlar bir önceki sene ile bu sene arasındaki vefat sayısı farkını okuyabiliyorlar. Şu anda neredeyse İstanbul eşittir Türkiye” dedi.

İmamoğlu, bu verileri bir kısım siyasilere verdiklerini ve bununla ilgili konuşan siyasilerin neredeyse hain ilan edildiğini belirterek “Neyi gizliyorsunuz? Biz tüm ölümleri kayıt alan bir kurumuz, nakli yapan da biziz. Mezarlıklar Müdürlüğü bizde, ölümler bize geliyor. Bunun gizlisi saklısı olmaz. Bakanlar, bakanlıklar Kanal İstanbul için köy köy gezip propaganda yapıyor. Çok ayıp. Konumuz, önceliğimiz bulaşıcı hastalıktır, kontrol altına alınıncaya kadar seferberlik devam etmelidir” diye konuştu.

Yavaş: Ankara’da 563 kişi öldü

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise koronavirüs salgını sürecinde çalışmalarının engellendiğini ifade ederek “Sokakta insanların ateşini ölçmek istedik izin verilmedi ama sonrasında polisler yolda ateş ölçmeye başladı” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı koronavirüs verilerinin gerçekten uzak olduğunu belirten Yavaş, “Ankara’da toplam 563 kişi öldü. Meclis Adana, İstanbul, İzmir, Ankara belediye başkanlarından rakamları istesin, sonra da açıklanan rakamlara baksınlar. ‘Bunlar üç koyun güdemez’ diyorlardı, tam tersi çıktı. Hatta bu belediyeler olmazsa pandemi sürecinde hükümetin hali nice olacaktı. Maske bile dağıtmakta zorlandılar” diye konuştu.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER