A3 Haber

HDP 1 Eylül’de “Barış Deklarasyonu” açıklayacak

HDP 1 Eylül’de “Barış Deklarasyonu” açıklayacak

HDP 1 Eylül’de “Barış Deklarasyonu” açıklayacak
Ağustos 29
10:34 2020

1 Eylül’de sekiz merkezde “Barış zinciri” eylemleriyle yapacak olan HDP, tüm siyasi partiler ve toplumun kesimlerine yönelik çağrıların yer aldığı “Barış Deklarasyonu” açıklayacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 1 Haziran’da kamuoyuna duyurduğu “Yeni Dönem Strateji Tutum Belgesi” kapsamında üç aşamalı “Demokratik Mücadele Programı”nın son aşamasına geldi. Kampanyanın ilk aşaması olan “Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü” şiarıyla Edirne ve Hakkari’den Ankara’ya yürüyüş gerçekleştiren HDP, ikinci aşamada ise “Demokrasi Buluşmaları” şiarıyla siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, dernekler ve sendikalara ziyaretler ile bir çok kentte halk buluşmaları gerçekleştirdi.

Kampanyanın ilk iki aşamasını geride bırakan HDP, 19 Ağustos’ta “Hep birlikte savaşa karşı barış, tecride karşı özgürlük” sloganıyla Mardin ve İstanbul’da kampanyanın üçüncü aşamasının startını verdi. Barış ve tecrit temalı kampanya kapsamında, 20- 28 Ağustos tarihleri arasında, partinin Eş Genel Başkanlarının katılımıyla Antep, Ağrı, Muş, Bursa, Muğla, Manisa’da halk buluşmaları gerçekleştirildi. Ayrıca Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları ile HDP’nin bileşeni siyasi parti, bir çok kentte düzenlediği buluşmalarla kampanyaya dahil oldu.

Sekiz noktada Barış Zinciri

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, İstanbul, Diyarbakır, İzmir, Van, Adana, Antalya, Ankara ve Urfa’da “Barış zinciri” eylemleriyle kampanyanın finali gerçekleştirilecek. HDP Eş Genel Başkanıları Pervin Buldan İstanbul’da, Mithat Sancar da Ankara’da, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven Diyarbakır’da, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz Adana’da, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır Urfa’da gerçekleştirilecek final eylemlerine katılacak. Eş Genel Başkanlara partinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) üyeleri ile milletvekilleri eşlik edecek.

İstanbul’daki adres Kadıköy

İstanbul’da gerçekleştirilecek olan “Barış zinciri” eylemi, emek, barış ve demokrasi örgütleriyle birlikte Kadıköy Süreyya Operası önünde gerçekleştirilerek. Eylem kapsamında Kadıköy İskele’de açıklama yapılması planlanıyor.

Ankara’da emek ve demokrasi güçleri ile birlikte IŞİD’in bombalı saldırı sonucu 103 kişinin yaşamını yitirdiği, yüzlerce kişinin yaralandığı Ankara Gar’ı önünde “Barış zinciri” oluşturulacak ve kitlesel açıklama yapılacak.

Van’da bölge illerinin katılımıyla Kale Parkı önünde “Barış zinciri” oluşturulacak ve Kurtuluş Parkı’na doğru yürüyüş gerçekleştirilecek.

Urfa’da da demokrasi güçleriyle birlikte Abidiye Parkı’ndan Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önüne uzanacak olan “Barış zinciri” oluşturulacak.

Eylemlerin bir diğer önemli merkezi Diyarbakır’da ise Dağkapı’dan Urfa Kapı’ya “Barış zinciri” oluşturulacak. HDP, sekiz merkezde gerçekleştireceği eylemlerde, ayrıca balonlar uçuracak.

Deklarasyon açıklanacak

Final eylemleri öncesi 31 Ağustos’ta HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Meclis’te bütün siyasi partiler ve toplum tüm kesimlerine çağrıların yer aldığı “Barış Deklarasyonu” açıklayacak.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER