Site icon A3 Haber

İstanbul Barosu’ndan zorunlu “poster” ve “bayrak” açıklaması: Algı operasyonu!

Adil yargılanma talebiyle başlattığı ölüm orucunun 238. gününde yaşamını yitiren Avukat Ebru Timtik’in posteri İstanbul Barosu binasına asılmıştı. Poster kaldırıldıktan sonra binaya Türk bayrağı asıldı. Poster ve bayrak tartışmalarından sonra baro eleştirilere yanıt verdi.

İstanbul Barosu, üyeleri olan Avukat Ebru Timtik’in adil yargılama talebiyle başlattığı ölüm orucunda yaşamını yitirmesi üzerine yaptığı açıklamada “Devletin topkeyün duyarsızlığının izah edilebilecek hiçbir makul nedeni yoktur. Onun için bu ölüm, yargı tarihi için bir utanç olarak tescil edilecektir” ifadelerini kullandı. Bir grup avukat Ebru Timtik’in posterini İstanbul Barosu binasına astı.

Soylu’dan sert tepki

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Barosu binasına Avukat Ebru Timtik’in posterinin asılmasına sert tepki gösterdi ve suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Soylu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada “İstanbul Barosu, Şehit Savcımız Mehmet Selim Kiraz’ın DHKP-C’li katillerinin fotoğrafını binasına asmış. Yazıklar olsun! Bu, avukatlık mesleğine ihanettir. Barolar, terör örgütlerinin arka bahçesi olamaz. Bu konuyla ilgili şahsım adına ben de savcılığa suç duyurusunda bulunuyorum” demişti.

İstanbul Barosu binasındaki Ebru Timtik’in fotoğrafının olduğu poster, iktidara yakın medya ve AKP sözcüleri tarafından hedef alınmasının ardından kdlırıldı ve binaya Türk bayrağı asıldı.

Baro’dan açıklama

İstanbul Barosu bir açıklama yaparak eleştirilere yanıt verdi. Açıklamada Ebru Timtik’in posterinin “baro görevlilerine rağmen” Müdür Yardımcısının odasına girilerek asıldığı, iddia edildiği gibi güvenlik güçleri tarafından değil yine baro yönetimi tarafından indirildiği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca baro binasındaki Türk bayrağının da bu noktadaki tavrının işareti olarak binaya çekildiği belirtildi. Öte yandan açıklamada, Ebru Timtik hakkında Savcı Selim Kiraz’ın öldürülmesi olayına dair bir yargı kararı olmadığının da altı çizildi.

İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu tarafından yönetim kurulu adına yapılan “İstanbul Barosu, İçişleri Bakanı, Ölüm Orucu, Poster ve Algı Operasyonu” başlıklı açıklama şöyle:

Exit mobile version