A3 Haber

Sürpriz ses kaydı: Eski istihbaratçı Kudret Dikmen, AKP’li Nükhet Hotar’ı işaret etti

Sürpriz ses kaydı: Eski istihbaratçı Kudret Dikmen, AKP’li Nükhet Hotar’ı işaret etti

Sürpriz ses kaydı: Eski istihbaratçı Kudret Dikmen, AKP’li Nükhet Hotar’ı işaret etti
Ağustos 29
12:12 2020

İzmir’de “FETÖ Borsası” olarak adlandırılan yasa dışı suç örgütü ile pek çok iş insanından tehdit yoluyla para aldıkları, silahlı saldırıda bulundukları gerekçesiyle hakkında dava açılan ve uluslararası yakalama kararı bulunan Serkan Kurtuluş ile dönemin İzmir İstihbarat Şube Müdürü Kudret Dikmen arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesi kaydı, olaylara yeni bir boyut kazandırdı.

Programında açıkladı

Gazeteci Said Sefa, Media Diem adlı Youtube kanalındaki “Neler Oluyor?” programında yayınladığı ses kaydında, gazeteci Süleyman Gençel’e düzenlenen saldırı, Amerikalı Rahip Brunson’a yapılacak suikast ve iş insanlarından zorla para alınması konularında Kurtuluş ile Dikmen arasındaki konuşmalar şaşkınlık yarattı.

Dikmen’den önemli itiraflar

İzmir eski İstihbarat Şube Müdürü Kudret Dikmen ile suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş arasında yapılan telefon görüşmesinin kaydı olduğu konuşmada, kendisinin birkaç davadan Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığını söyleyen Kudret Dikmen, “İdari soruşturmayla meslekten ihraç teklif edildi. Korunup kollanıyor olsam bu aşamaya gelmez konu. Nükhet Hotar… Ne var? Dava var mı? Ben gazeteciyi dövdürdün, böyle böyle. Ahmet Kurtuluş ile irtibatın vardı, ortaklığın vardı. Milleti dolandırdın arazilerinden imar geçireceğim diye. Paralar topladınız oradan buradan. Bir sürü tantanası var. Nükhet Hotar’ın hiç (Gel bakayım kardeşim. Şu konuları bir anlat) hani şüpheli değil ya sadece (Gel bakayım şu konuda ifade ver) diyen bile yok…… Bazı kesim harcanabilir. Bazı kesime bu şekilde kimse dokunamaz. Nükhet öyle, Okan öyle. Yani dokunulmayanlar…” dedi.

Brunson’a suikast ABD gündeminde

Programında İzmir’de görev yaparken terör örgütüne yardım suçlamasıyla yargılanan ve ABD Başkanı Trump’un araya girmesiyle serbest bırakılan Rahip Brunson’a düzenlenmek istenen suikastle ilgili de bilgilere yer veren gazeteci Said Sefa, Arjantin cezaevinden iki gazeteciye yaptığı açıklamalar üzerine Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI’ın (Federal Bureau of Investigation) Serkan Kurtuluş’un ifadesine başvurmak için Arjantin devleti yetkilileri ile temas kurduğunu belirterek, konunun ABD gündeminde öneminin sürdüğünü söyledi.

Sefa, önümüzdeki günlerde Amerikan Fox News kanalının Arjantin’de tutuklu bulunan Serkan Kurtuluş ile yaptığı söyleşiyi de yayınlayacağını söyledi. İzmir eski İstihbarat Şube Müdürü Kudret Dikmen’in telefondaki itiraflarını  izleyebilirsiniz:

YouTube video

VİDEONUN TAMAMINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ

About Author

Serdar Öztürk

Serdar Öztürk

Related Articles

TÜM HABERLER