Site icon A3 Haber

Öztrak: Öğretmenlerine en düşük maaşı veren 7 ülkeden biriyiz ama bakanın haberi yok

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Öğretmenlerin sorunlarına değinen Öztrak, “OECD ülkeleri içinde öğretmenlerine en düşük maaşı veren 7 ülkeden biriyiz ama bakanın bundan haberi yok” dedi.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK gündemini kamuoyuyla paylaştı. Konuşmasına Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un öğretmen maaşlarıyla ilgili açıklamasına değinerek başlayan Öztrak, “OECD ülkeleri içinde öğretmenlerine en düşük maaşı veren 7 ülkeden biriyiz ama bakanın bundan haberi yok. Öğretmenlerimizin çok büyük sorunları var” dedi.

ÖTV zammına ilişkin de konuşan Öztrak, “Sosyete damat ekonomiyi öğrensin diye ülkeyi deneme tahtasına çevirdiler. Vergi ürünün değerini aşıyorsa buna haraç denir” ifadelerini kullandı.

Öztrak ayrıca, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kabri Anıtkabir’de saygısızca yapılan ‘Recep Tayyip Erdoğan’ sloganlarını sert bir şekilde kınadı. Öztrak, “Bu holiganların içeriye alınması devlet protokolünün hangi maddesinde yazıyor? Atamızın kabrine edep adap bilmeyen bu holiganları kim dolduruyor? Kimlik göstere göstere içeri alınmışlar. Bu artık kaçıncı ayıp? Hangi müflis siyasetçi Anıtkabir’de bu saygısızlığı yaptırıyor? Bu hangi örfte, hangi inançta var?” diye sordu.

Öztrak’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Exit mobile version