A3 Haber

Ankara’da 1 Eylül Dünya Barış Günü eylemine polis müdahale etti

Ankara’da 1 Eylül Dünya Barış Günü eylemine polis müdahale etti

Ankara’da 1 Eylül Dünya Barış Günü eylemine polis müdahale etti
Eylül 01
10:41 2020

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Ankara Garı önünde yapılmak istenen barış zinciri eylemi polis tarafından engellendi.

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Ankara Garı önünde yapılmak istenen barış zinciri eylemine polis müdahale etti. Gözaltına alınanların olduğu belirtildi.

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim-Der) 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bu yıl Ankara Garı önünde bir araya gelme çağrısı yaptı. 10 Ekim 2015’te “Emek, Barış ve Demokrasi” mitingine yönelik IŞİD saldırısında 103 insanın katledildiği gar önünde beyaz kurdelelerle “barış zinciri” oluşturulmasına polis izin vermedi.

Ankara Valiliği’nin etkinliği yasakladığını belirten polis sabahın erken saatlerinden itibaren gar etrafında konuşlandı. Yasaklama nedeniyle 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği de katliamın gerçekleştiği yere gelemedi.

HDP Milletvekillerinin de aralarında olduğu kişilerin 10 Ekim anıtı önünde yapmak istediği anmaya da polis izin vermedi. Polisin saldırısının ardından bir kişi yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı. Polis basın mensuplarının fotoğraf çekmesini engellemeye çalıştı ve basın çalışanları alandan uzaklaştırıldı.

Yürüyüş sırasında Aydın Erdoğan adlı bir yurttaşın da darp edilerek gözaltına alındığı öğrenildi.

HDP’li Kerestecioğlu’ndan Dünya Barış günü tepkisi: Bu utanç Süleyman Soylu’ya ait

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Ankara Tren Garı’na geldiği sırada polis, yanındaki bir avukatı gözaltına aldı. Kısa süreli gerginlik yaşandı. Küçük çaplı arbedenin ardından Kerestecioğlu’nun 10 Ekim katliamında ölenler için karanfil bırakmasına izin verildi.

Kerestecioğlu, burada yaptığı konuşmada “Ankara’da, tam bu noktada 100’den fazla barış sevdalısı arkadaşımızı kaybettik. Normal bir ülkede yaşıyor olsaydık, buraya doğru düzgün bir anıt dikilirdi. Polisler gelirdi, saygı duruşunda bulunurdu. Bir ülkenin onca insanı öldü diye. Bu iktidarın herkesi terörist ilan eden algı yönetimine kapılmazdı. En demokratik hakkını kullanan insanları engellemezdi” dedi.

Kerestecioğlu, 3 milletvekili olarak alana geldiklerini belirterek, “Bu utanç AKP iktidarı ve Süleyman Soylu’ya ait. Herkesi tahrik eden ve demokratik hakkını engelleyen, hukukçu olan bizlere bile 2915 sayılı yasayı konuşmasına vesile olan aynı şekilde bu İçişleri Bakanıdır” ifadelerini kullandı.

Geçici anıta karanfilleri bırakan Kerestecioğlu, “Bu karanfilleri ne yapacaklarını bilmiyoruz, bu polislerin yani sizlerin insafına kalmış” diye ekledi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER