A3 Haber

Karaburun’da ağaç katliamı: Belediye yolu bir metre genişletmek için ağaçları kesti

Karaburun’da ağaç katliamı: Belediye yolu bir metre genişletmek için ağaçları kesti

Eylül 01
13:31 2020

İzmir’in Karaburun İlçesi Mordoğan mevkiinde yol genişletme çalışması nedeniyle ağaç katliamı gerçekleştiriliyor. Karaburun Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalara bölgede yaşayan yurttaşlar engellemek için direnişlerini sürdürüyor. Çalışmaları durdurmak adına Savcılığa başvurduğunu belirten bir yurttaş, “Ekiplere başvuru yaptığımı söylememe rağmen hiçbir şekilde beklemeyip ağaç kıyımına devam ediyorlar” dedi.

Karaburun Belediyesi, Mordoğan mevkiinde yolu bir metre genişletmek amacıyla ağaç kıyımı gerçekleştiriyor. 30 yıllık çam ağaçlarının yok edilmesine karşı çıkan bölgede yaşayan yurttaşlar sosyal medyadan duruma isyan etti. Çalışmaların durması için direnişlerini sürdüren yurttaşlar yürütmeyi durdurma kararı aldırabilmek adına Savcılığa başvurdu. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e çağrıda bulunan vatandaşlar henüz bir geri dönüş alamadıklarını belirtti.

“Sadece yolu bir metre genişletmek için…”

Bölgede yaşayan yurttaşlar ağaç katliamının sona ermesi için sosyal medyada siyasilere çağrıda bulundu. Durdurma kararı çıkartabilmek adına Savcılığa başvurduğunu belirten bir vatandaş “Başvuru yaptığımı ekiplere söylememe rağmen hiçbir şekilde beklemeyip ağaç kıyımına devam ediyorlar. Sadece yolu bir metre genişletmek için buradan çam ağaçlarını kestiler” dedi.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER