A3 Haber

Başkan Karaburun’daki ağaç katliamını böyle savundu: 30 yıllık ağaçlar, trafik akışında tehlike yaratıyormuş

Başkan Karaburun’daki ağaç katliamını böyle savundu: 30 yıllık ağaçlar, trafik akışında tehlike yaratıyormuş

Başkan Karaburun’daki ağaç katliamını böyle savundu: 30 yıllık ağaçlar, trafik akışında tehlike yaratıyormuş
Eylül 02
10:26 2020

Karaburun’un Mordoğan Mahallesi’nde gerçekleşen ağaç kıyımına tepkiler artarken Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan konuya ilişkin açıklama yaptı. 30 yıllık ağaçların site sakinleri tarafından izinsiz dikildiğini belirterek ağaç katliamını savunan Erdoğan, “Gerek temizlik araçlarının geçişinde gerekse trafik akışında sorun ve tehlike yaratmaktadır” ifadelerini kullandı. Yurttaşlar Erdoğan’ın açıklamasına sosyal medyadan tepki gösterdiler.

Karaburun’da devam eden kanalizasyon ve yol yapım çalışmaları kapsamında Mordoğan Mahallesi’nde 30 yıllık çam ağaçlarının iş makineleriyle kesilmesi tepkilere neden olmuştu. Çok sayıda vatandaş belediyeye ağaçların kesilmesi nedeniyle sitem ederken, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan bir açıklama yaptı.

İlkay Girgin Erdoğan’ın açıklamaları şu şekilde: 

“İlçemize bağlı Mordoğan Mahallemizde devam etmekte olan altyapı çalışmaları kapsamında, kanalizasyon imalatı tamamlanan yerlerde süratle  asfaltlama çalışmaları devam etmektedir.

Mordoğan İskele ile Karaburun ana arter karayolunu birbirine bağlayan Fatih Caddesi üzerinde Namık Kemal Caddesi ile kesişim noktasında, kavşak girişinde bulunan 25 metre genişliğinde ana cadde üzerinde bulunan, trafik akışında sürekli sorun yaratan ve kazalara sebebiyet veren ağaçlardan 15 adedi, Orman Bölge Müdürlüğü’nün de olumlu görüşü alınarak kaldırılmak zorunda kalınmıştır.

Sosyal medya üzerinden bana ve belediyemizin sosyal medya hesaplarına ulaşan açıklama taleplerine de cevap verme ihtiyacı hissediyorum.

İlçemizin doğal dokusunun korunması ve ağaçlandırma alanlarının konusundaki çalışmalarını sıklıkla sosyal medya hesaplarımızdan paylaşmaktayız.

Birkaç gün öne Küçükbahçe Köyü’müzde güneş enerjisi santrali için 300 dönüm alanda yüzlerce ağacın katledilmesini kamuoyumuzun gündemine taşımıştık.

Yurttaşlarımızın bu konudaki hassasiyetini biliyor ve kuşkusuz saygı duyuyoruz.

Bu noktada yerel yönetim olarak kamu yararı, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile trafik güvenliği konusunda hassas bir denge gözetmek durumundayız.

Kaldırmak zorunda kaldığımız ağaçlardan çok daha fazlasını belirlenen ağaçlandırma sahalarında toprakla buluşturduğumuzdan ve bundan sonra da buluşturacağımızdan da emin olmanızı isterim.

Bugün bir bölümünü kaldırılmak zorunda kaldığımız ağaçlar, belediyemiz ya da İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından değil, bölgede ikamet etmekte olan vatandaşlarımız tarafından izinsiz olarak dikilmiştir.

Bahse konu cadde bir ağaçlandırma alanı değildir.

İmar planlarında 25 metre genişliğindeki Fatih Caddesi olarak adlandırılan yol, cadde üzerindeki site sakinleri tarafından izinsiz ve usulsüz olarak ağaçlandırarak daraltılmış ve yol 4 ilâ 5 metre arasına inmiştir.

25 metrelik alanın bitimi ağaçlandırma alanı olmasına rağmen, site sakinleri ağaçlandırma alanını bahçe olarak kullanmış ve ağaçlandırmayı yolun ortasında yapmışlardır.

Bu durum gerek temizlik araçlarının geçişinde gerekse trafik akışında sorun ve tehlike yaratmaktadır.

Bu vesile ile siz kıymetli hemşehrilerime, ağaçlandırma faaliyetlerinin mutlaka belirlenen dikim alanlarda yapılması gerektiğini; imar yolu, sokak, cadde, ana arter ve karayollarında dikim yapma-peyzaj çalışması yapma yetkisinin Belediyemiz, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yetkisinde olduğunu, bu yerlerde yapılmasını istediğiniz ağaçlandırma talepleriniz için Belediyemize başvurmanız gerektiğini hatırlatmak istiyorum.”

Yurttaşlar Erdoğan’ın açıklamalarına tepki gösterdi

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER