A3 Haber

Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesine ait GEO Koleji’nde öğretmenler aylardır maaş alamıyor

Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesine ait GEO Koleji’nde öğretmenler aylardır maaş alamıyor

Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesine ait GEO Koleji’nde öğretmenler aylardır maaş alamıyor
Eylül 02
14:14 2020

Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Burak Kızılhan’ın sahibi olduğu GEO Koleji’nde, altı aydır öğretmen maaşlarının ödemediği ortaya çıktı. Kolejin sahibi Burak Kızılhan, öğretmenlerin birikmiş maaşlarını ödemeden Haziran ayında okulu kapatma kararı aldı. Öğretmenler, alacaklarının peşine düşerken, yetkililerden konunun çözüme kavuşturulmasını talep ediyorlar.

GEO Koleji’nin sahipleri, okulun neden kapatıldığını soran öğretmenlere “Eğitim sektöründen umduğumuzu bulamadık” yanıtını verdikleri öğrenildi. Öğretmenler, alacaklarına karşılık bir sözleşme imzalamadıklarını belirtirken, Fenerbahçe SK Yönetim Kurulu Üyesi Burak Kızılhan’ın Kemal Kızılhan tarafından imzalanmış bir e-posta gönderildiğini ifade ettiler. E-postada öğretmen ve idarecilerin bütün maaşlarının Temmuz-Ağustos aylarında ödeneceğinin sözünü veren Kızılhan ailesi, öğretmenlere hiçbir ödeme yapmadı.

Mobbing ve karalama kampanyası…

Okul yönetiminin Mart ayından bu yana maaş ödemediği, ancak maaşlardaki aksamaların 2019 Haziran ayında başladığını belirten öğretmenler, aksamalara karşı tepki göstermek için derslere girmedi. Öğretmenlerin eyleminin ardından okul yönetiminin çalışanlara mobbing uyguladığı ve Kızılhan ailesinin çalışanların yeni bir iş bulamaması için karalama kampanyası yürüttükleri iddia edildi.

Telefonlara ve mesajlara yanıt verilmiyor

Öğretmenler, karşılarında muhatap olarak bulamadıklarını ve Kızılhan ailesinin telefonları açmadığını, mesajlara geri dönmediklerini bildirdi. Kızılhan ailesine mensup okul yöneticilerinin, mağdur öğretmenleri sosyal medya hesaplarında bile engellediği öğrenildi.

Resmi makamlardan sonuç çıkmadı

Alacaklarına karşılık resmi makamlara başvuran öğretmenler, ilçe milli eğitim müdürlüğüne başvurdu. Ancak başvurudan herhangi bir sonuç alınamadı. Bir grup öğretmen hukuki yollara başvururken Kızılhan ailesi ara buluculuk için bile geri dönüş sağlamadığı ortaya çıktı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER