Site icon A3 Haber

MEB açıkladı: Liselerde yeni dönem

MEB, liselere ilişkin yeni düzenlemelerde bulundu. Anadolu meslek liselerinde daha önce 10’uncu sınıfta yapılan alan ve dal seçimleri, artık rehberlik hizmetlerinin ardından 9’uncu sınıflarda yapılacak. Okullarda öğrencilere, resmi tatil günlerinde puanla değerlendirilecek şekilde ödev verilmeyecek. Liselerde yabancı dil derslerinin her bir sınavı, dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini ölçecek şekilde yazılı ve uygulamalı olarak yapılacak.

Resmi ve özel örgün ortaöğretim kurumlarında eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin usul ve esasların düzenlendiği yönetmelikte değişikliğe gidildi. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Anadolu meslek liselerinde daha önce 10’uncu sınıfta yapılan alan ve dal seçimleri artık rehberlik hizmetlerinin ardından 9’uncu sınıflarda yapılacak. Anadolu teknik programlarında 12’nci sınıfta alan ayırımı yapılmaksızın akademik destek şubeleri oluşturulacak. Okullarda öğrencilere, resmi tatil günlerinde puanla değerlendirilecek şekilde ödev verilmeyecek. Liselerde yabancı dil derslerinin her bir sınavı, dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini ölçecek şekilde yazılı ve uygulamalı olarak yapılacak. Beden eğitimi, görsel sanatlar, müzik gibi yeteneğe bağlı seçilen derslerde, 10 öğrenci şartı aranmayacak.

İşlenemeyen ders programları tamamlanacak

Sosyal bilimler liselerinde zorunlu hazırlık sınıfı uygulaması son buluyor

Seçmeli derslerde 10 öğrenci talebi şartı kalkıyor

Artık resmi tatillerde puanla değerlendirilecek ödev verilemeyecek

Meslek liselerine ilişkin düzenlemeler

Öğrenci yerleştirme puanlaması

Anadolu teknik programına geçiş

Alana yerleştirme 10’uncu sınıftan 9’uncu sınıfa alındı

11’inci ve 12’nci sınıf öğrencilerinin beceri sınavı hakkında

Yabancı dil sınavlarında yenilik

Sorumluluk sınavlarında 50 puan şart

Öğretmenlerin mesleki çalışma takvimi

Hamile öğretmenlere ilişkin düzenleme

Olağanüstü durumlardaki eğitim öğretime düzenleme

Exit mobile version