A3 Haber

Suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş Amerikan medyasına konuştu: Brunson’ı İzmir’de öldürecektik, talimatı AKP’den aldık

Suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş Amerikan medyasına konuştu: Brunson’ı İzmir’de öldürecektik, talimatı AKP’den aldık

Suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş Amerikan medyasına konuştu: Brunson’ı İzmir’de öldürecektik, talimatı AKP’den aldık
Eylül 02
09:22 2020

Arjantin’de yakalanan silahlı suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş’a dair haber yapan Fox News, Kurtuluş’un Rahip Brunson’ı öldürmek için talimat aldığını, AKP’li bir kadın milletvekilinden aldığı talimatla “bir gazeteciyi dövdürdüğünü” belirtti.

A3 Haber Merkezi | ABD’nin önemli haber sitesi Fox News, Arjantin’de yakalanan silahlı suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş’la ilgili bir haber yaparak, Kurtuluş’un “Türk hükümetinden yetkililer tarafından eski siyasi mahkum Rahip Andrew Brunson’ı öldürme emri aldığını” öne sürdü.

Fox News’e konuşan Kurtuluş, “Darbeden önce bile [yetkililer] Brunson’la ilgili konuşmaya başlamıştı, onun bir casus olduğunu ve terörizmi desteklediğini söylüyorlardı” dedi.

“Darbeden sonra öldürmemi istediler”

Kurtuluş, açıklamasında “Başarısız darbeden sonra benden birisini bulup onu öldürmemi ve Gülencileri suçlamamı istediler” diye konuştu.

Washington’daki Türk büyükelçiliğinden kaynaklar Kurtuluş’un iddialarını yalanlayarak, bunların “tamamen anlamsız” olduğunu ve “Arjantin’de sığınma alabilmek için uydurulduğunu” ifade etti.

“Emirlerinin tepeden geldiğini söylüyor”

Habere göre İzmir’de çete yöneten Kurtuluş, “emirlerinin tepeden geldiğini” ve “AKP idaresinin bir üyesi olan Ahmet Kurtuluş’un” talimatları doğrusunda hareket ettiğini söylüyor.

Kurtuluş, “darbe girişimi sonrasında Brunson hakkında bir istihbarat dosyası hazırlandığını ve bunun kendisiyle paylaşıldığını” söylüyor.

“Genç ve dindar birini bulmamı istediler”

Kurtuluş’a göre kendisinden Brunson’ı öldürmek için “kendisini milleti için feda edecek genç ve dindar birisini” bulmasın istediler.

Ahmet Kurtuluş’un kişisel şoförü ve koruması Ufuk Gürbüz tarafından 18 Ağustos’ta verilen ifadeye göre Brunson hakkında bir dosya yaratılmıştı ve Ahmet Kurtuluş tarafından korunuyordu.

“Dosyayı asla bırakmıyordu”

Gürbüz’ün ifadesine göre Ahmet Kurtuluş, Brunson dosyasını “Asla hiçbir yerde bırakmıyordu, her zaman kilitli çekmecesinde tutuyordu.”

Serkan Kurtuluş’a göre Brunson’ın öldürülmesiyle ABD’nin “FETÖ’yü terör örgütü olarak kabul etmesi” planlanıyordu.

Brunson: İki türlü de şaşırmam

Fox News’e konuşan Rahip Brunson, Kurtuluş’un gerçeği söyleyip söylemediğini bilmediğini, ancak “İki türlü de şaşırmayacağını” ifade ediyor.

Brunson, açıklamasında “Dünyanın o kısmında çok fazla entrika ve komplo var ve ben Türkiye’de nefret edilen bir adam oldum, hakkımdaki propaganda seferberliği nedeniyle ülkede yaşayanlar ve hükümet tarafından nefret edilir hale geldim” dedi.

“Gazeteciyi dövmesi için tutuldu”

Serkan Kurtuluş, açıklamalarında “Kadın bir milletvekili tarafından kendisine karşı çalışan, soruşturan bir gazeteciyi dövmesi, ona dersini vermesi için tutulduğunu ve bunu gerçekleştirdikten sonra aralarında güven ilişkisi kurulduğunu” söylüyor.

Kurtuluş’un, Nükhet Hotar’ın gazeteci Süleyman Gençel’i hedef almasını kast ettiği biliniyor.

“Bizi koruyorlardı”

Kurtuluş, “Ne zaman polisle ya da hükümetten birileriyle sorunumuz olsa bize dokunamıyorlardı. Biz korunuyorduk” diyor.

Serkan Kurtuluş, “Sonrasında başka operasyonlar yapmaya başladık, kentteki zengin iş insanlarından rüşvet alıyorduk” diyor.

“Haftada 50-100 bin dolar kazanıyordum”

Fox News’e konuşan Serkan Kurtuluş’un iddiasına göre olayların yaşandığı dönemde “haftada 50 bin ile 100 bin dolar arasında para kazandığını ve gerektiğinde bin kişiyi harekete geçirebildiğini” söylüyor.

Kurtuluş, Türkiye’den ayrıldıktan sonra yetkililerin kendisiyle temas kurarak ülkeye geri dönmesini talep ettiklerini, bu talebi kabul etmediğinde Interpol’un arananlar listesine alındığını söylüyor.

Serkan Kurtuluş, sahte pasaportlar ve kimlik kullanarak kaçtığını, Gürcistan’da yetkililerin kendisine “Türkiye dönüp öldürülmesini engellemek” için bunları edinmede yardımcı olduğunu söylüyor.

“Kurtulma şansım sıfır”

Serkan Kurtuluş, Suriye’de faaliyetlerine ilişkin de konuşarak, 2014-2016 arasında sınırda aktif olduğunu, Suriye’den Türkiye’ye para karşılığında yaralıları taşıdığını ifade ediyor.

Kurtuluş, açıklamaları nedeniyle Türkiye’ye dönerse öldürüleceğini belirtip, “Sızdırdığım şeyler nedeniyle kurtulma şansım sıfır” diyor.

ABD’li yetkililerin kendisiyle temas kurmadığını belirten Kurtuluş, kendisiyle temas kurulması durumunda elindeki bilgileri paylaşacağını aktarıyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER