A3 Haber

Ankara Valisi Şahin açıkladı: Sokağa çıkma yasağı gelecek mi?

Ankara Valisi Şahin açıkladı: Sokağa çıkma yasağı gelecek mi?

Ankara Valisi Şahin açıkladı: Sokağa çıkma yasağı gelecek mi?
Eylül 04
11:54 2020

Ankara Valisi Vasip Şahin “Şu an sokağa çıkma yasağı gündemimizde değil” açıklaması yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de vaka sayısının en fazla olduğu ilin Ankara olduğunu ve vakaların artış eğiliminde olduğunu belirterek, tedbirlere uyulmasını istemişti.

Ankara Valisi Vasip Şahin, “Ankara’da yeni kısıtlamalar gelecek mi” sorusuna, “Şu anda böyle bir şey gündemimizde değil. İnşallah durumu tersine çevireceğiz. Sokağa çıkma uygulaması zor bir durum. Kısıtlama olmadan da durumu tersine çevirmek mümkün. Önce tedbirleri uygulamaya koyacağız” yanıtını verdi.

Vali Şahin, Ankara’da vakaların en yoğun olduğu ilçeleri, açıklamıştı. Şahin, “En yoğun ilçelerimizde bu sayı daha fazla karşımıza çıkıyor. Bunlar Altındağ, Mamak, Keçiören gibi. Daha sonra Çankaya ve Yeni Mahalleyi de bunlara katarak sıralama yapabiliriz. Nüfusu kalabalık olan ilçelerimiz öne sırada görülüyor Ankara’da” ifadelerini kullanmıştı.

Sokak ve köy düğünleri yasaklandı

Ankara Valiliği sokak ve köy düğünlerinin yasaklandığını duyurarak şu açıklamayı yaptı:

“Koronayla mücadele kapsamında sünnet, kına, nişan gibi etkinlikleri yasaklamış ve düğünleri en fazla 1 saatle sınırlandırmıştık. Salgının kontrol altına alınması amacıyla son aldığımız UHK kararıyla ilimizde sokak ve köy düğünlerine de izin verilmeyecek.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER