A3 Haber

İçişleri Bakanlığı’ndan yanıt geldi: Sokağa çıkma yasağı olacak mı?

İçişleri Bakanlığı’ndan yanıt geldi: Sokağa çıkma yasağı olacak mı?

İçişleri Bakanlığı’ndan yanıt geldi: Sokağa çıkma yasağı olacak mı?
Eylül 05
17:22 2020

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Sakarya’da tarım işçilerine yönelik saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldığını belirterek, “Münferit ve hiçbir şekilde tasvip etmediğimiz olaylar üzerinden genelleme yapılarak ülkedeki huzur iklimi bozma çabaları dün olduğu gibi bugün de akamete uğramıştır. Kardeşliğimizden rahatsız olanlar her zaman olduğu gibi elleri boş döneceklerdir” dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, bakanlığın 2020 yılı Ağustos faaliyetlerine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi.

“Yedi ton esrar ele geçirildi”

Çataklı, uyuşturucu ile mücadeleye yönelik gerçekleştirilen 12 bin 160 operasyonda 16 bin 241 kişinin gözaltına alındığını, bin 391 kişinin adli makamlar tarafından tutuklandığını kaydetti. Yapılan operasyonlarda; 7 ton 995 kilogram esrar, 706 kilogram eroin, 62 kilogram kokain, 233 kilogram metamfetamin ve 31 milyon 434 bin 735 kök kenevir ele geçirildiğini aktardı.

“Sosyal medyaya teslim olmayacağız”

Toplumda pek çok etnik kökenden insan olduğuna vurgu yapan Çataklı “Bu farklılıklarımız bizim gücümüz, zenginliğimiz. Milletin içinde etnik köken üzerinde veya inanç ayrımcılığı üzerinden kurgulanmış fitneler bugüne kadar tutmamıştır. Yıllardır doğu illerimizden fındık toplamak üzere insanlarımız gelirler aralarında bazı güzel muhabbetler de gelişir, huzur iklimi içerisinde çalışırlar. Münferit ve hiçbir şekilde tasvip etmediğimiz olaylar üzerinden genelleme yapılarak ülkedeki huzur iklimi bozma çabaları dün olduğu gibi bugün de akamete uğramıştır. Kardeşliğimizden rahatsız olanlar her zaman olduğu gibi elleri boş döneceklerdir. Sosyal medyaya teslim olmayacağız. Sosyal medya üzerinden yapılan provokasyonlara izin vermeyeceğiz. Bugüne kadar nasıl bunlarla mücadele ettiysek bundan sonra da kararlılıkla mücadelemize devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

“Sokağa çıkma yasağı ile ilgili bir karar yok”

Ankara’da vaka sayılarında yaşanan artışlar hatırlatılarak, yaşa yönelik bazı kısıtlamaların olup olmayacağının sorulması üzerine de Çataklı, “Sağlık Bakanlığı’mızın Bilim Kurulu değerlendirme yapıyor. Değerlendirdikten sonra İçişleri Bakanlığı’na iletiliyor. O çerçevede tedbirler geliştiriyoruz. Sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili elimizde alınmış bir karar ve değerlendirme şu anda yok. Şu aşamada öyle bir durum söz konusu değil” yanıtını verdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER