A3 Haber

Tutuklu gazeteci Müyesser Yıldız: Yazılarım üzerinden beni suçlarlarsa Erdoğan’ı suçlamış olacaklar

Tutuklu gazeteci Müyesser Yıldız: Yazılarım üzerinden beni suçlarlarsa Erdoğan’ı suçlamış olacaklar

Tutuklu gazeteci Müyesser Yıldız: Yazılarım üzerinden beni suçlarlarsa Erdoğan’ı suçlamış olacaklar
Eylül 05
13:23 2020

Tutuklanan Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız,”Gerekçe gösterilen 3 yazım üzerinden beni suçlarlarsa Erdoğan’ı suçla­mış olacaklar” dedi.

“Askeri casusluk” iddiasıyla gözaltı­na alındıktan sonra “Dev­letin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak” suçlamasıyla tutuklanan Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız, soruşturmanın tamamlanmadığı gibi dosyadaki kısıtlılık kararının da kaldırılmadığını belirterek, “Yazılarım üzerinden iddianame yazıp beni suçlarlarsa gerçekte Sayın Erdoğan’ı suçlamış olacaklar” dedi. Avukatları aracılığıyla Sözcü’ye konuşan Müyesser Yıldız, şunları kaydetti:

  • 2011’de FETÖ operasyonu denilerek bizlere yaşatılan Silivri sürecinin devamı getirilip onların tamamlayamadığı iş tamamlanmak isteni­yor. ‘FETÖ ruh ve zihni­yeti’ gücünü sürdürüyor. Soruşturma, tutuklama yetmedi, Oda TV’yi ka­pattılar! İkincisi Sözcü’ye, Cumhuriyet’e, Halk TV’ye Tele 1’e neler yapıldı?
  • Aytunç Erkin ve sözcü hakkınızda neden soruşturma açılıyorsa, Oda TV ve bizler için de hedef aynı! Susmamız, susmazsak bir şekilde sus­turulmamız isteniyor.

“Yargı sırtımızda sopa”

  • Beraberinde korku ikliminin her yere ve herkese sirayet etmesi amaçlanıyor. Bu tabloda en vahim şey, bu hukuk­suzlukları yapacak olan­ların da ihtiyaç duyacağı yargının sırtımızda sopa, başımızda ‘Demokles’in kılıcı’ olarak kullanılması. Bir muktedirler heyeti oluştursalar ‘Bu haberi be­ğenmedim, gazeteyi TV’yi kapatın veya senin yazıla­rından rahatsız oldum tutuklayın’ denilse, inanın bu işlerde yargının kulla­nılmasından daha az tahribata yol açar, devletin temeline dinamit konmamış olur.

Dosyada kısıtlılık var ama ne var bilmiyoruz

  • Soruşturma tamamlan­madığı gibi dosyadaki kısıtlı­lık kararı da kaldırılmadı. Yani ben de avukatım da ne olduğunu halen bilmiyoruz. Şu ana kadar gerekçe üç ya­zım! Bunun üzerinden iddianame yazıp beni suçlarlarsa gerçekte Sayın Erdoğan’ı suçla­mış olacaklar. Çünkü bu yazılar Erdo­ğan’ın açıklamala­rından hareketle yapılmış haber ve analizler. Bun­larla ‘devletin güvenliğini’ tehdit etmişim. Yazıların üzerinden 6 ay geçti, devletimize hiçbir şey olmadı.

“Kırmızı bültenle aranan teröristi devletin TRT’sine çıkaranlar…”

  • Kırmızı bültenle aranan teröristi devletin TRT’sine çıkaranlar ül­kemizin ve devletimizin güven­liğini tehlikeye atmıyor da ben atıyorum öyle mi? Savcı teröristin TRT’ye çıkarılmasını ‘İfade özgürlüğü’ sayacak ama bana gelince ‘Devletin güvenliğini tehdit’ diyecek.

“Bu siyasi davadır, ne zaman bırakılacağımıza siz değil, bizi aldıran güç karar verecektir”

  • Takdir milletimizindir. Silivri sürecinde mahkeme heyetinin yüzüne şöyle söylemiştim: ‘Biz gazeteciyiz. Bu siyasi davadır ne zaman bırakılacağımıza siz değil, bizi aldıran güç karar verecektir.’ Aynı şey bugün için de geçerlidir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER