A3 Haber

Vali, ‘vaka artışının kaynağı düğünler’ dedi ve konuştu: Vatandaşı rahatlatacak durumda değiliz

Vali, ‘vaka artışının kaynağı düğünler’ dedi ve konuştu: Vatandaşı rahatlatacak durumda değiliz

Vali, ‘vaka artışının kaynağı düğünler’ dedi ve konuştu: Vatandaşı rahatlatacak durumda değiliz
Eylül 05
00:23 2020

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda gerçekleştirilen Covid-19 denetimlerine katılan Manisa Valisi Yaşar Karadeniz,il genelinde vaka sayılarında büyük artış yaşandığını ve artışın en büyük kaynağının düğünler olduğunu açıkladı. Karadeniz, “Vatandaşı rahatlatacak durumda değiliz. Şu anda panik yapacak bir ortamımız yok. Ancak rahat olacak bir ortamımız da yok. Herkes tedbirli olup kendi tedbirini alacak” dedi.

İçişleri Bakanlığı’nın tüm illere gönderdiği ‘Covid-19 Tedbirleri Kapsamında Denetim’ başlıklı genelgesinin doğrultusunda Manisa’da il genelinde cadde ve sokaklarda, kafeteryalarda, alışveriş merkezleri ile halkın yoğun olduğu bölgelerde denetimler yapıldı.

Sözcü’den İlker Kılıçaslan’ın haberine göre, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, denetimden sonra yaptığı açıklamada pandemi sürecinde vatandaşlara unutulan Covid-19 tedbirlerini hatırlatmak istediklerini söyledi.

“Sonucun nereye gideceğini kestiremeyiz” 

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz Covid-19 kapsamında unutulan kurallar sebebiyle vaka sayılarında Türkiye genelinde bir artış olduğunu, kurallara uyulduğu takdirde yeni kısıtlamaların gelmesinin söz konusu olmadığını ifade ederek şöyle konuştu:

  • Belirlenmiş kurullara uygun hareket edilmiş olsaydı bugün bu kısıtlamalar gelmeyecekti. Bu toplumun her alanı için geçerlidir. Ancak önümüzde hala fırsat var. Herkes hangi iş kolunda ve ortamda olursa olsun kurallara uyarlarsa devlet yeni bir kısıtlama getirmek zorunda kalmaz.
  • Manisalılarımıza kurallara uyalım çağrısında bulunuyoruz. Yeni kısıtlamalara maruz kalmayın. Bu bizim elimizde. Bunu sağlarsak kısa sürede güzel sonuçlar alırız. Kurallara uymamaya devam edersek de bunun sonucunun nereye kadar gideceğini kestiremeyiz.

“Vatandaşı rahatlatacak durumda değiliz” 

Vali Karadeniz, Manisa’da vaka sayısı artış hızının 22 Temmuz tarihinden sonra yükseldiğini ancak geçtiğimiz Kurban Bayramı’ndan sonra getirilen ek tedbirlerle artış hızının kontrol altına alınarak yavaşladığını ifade etti. Vali Karadeniz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

  • Şu anda hastanelerle ilgili önemli bir sıkıntımız yok. Ancak vatandaşı da rahatlatacak durumda da değiliz. Bunu da açık yüreklilikle ifade ediyorum.
  • Günlük vakaları birebir takip ediyorum ve 22 Temmuz tarihinden itibaren vaka sayısı ciddi anlamda bir ivme kazandı. Kurban Bayramı sonrasında aldığımız bazı kararlar neticesinde bu artışı biraz yavaşlattık.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER