A3 Haber

YouTube’un tasarımında değişikliğe gidiliyor

YouTube’un tasarımında değişikliğe gidiliyor

YouTube’un tasarımında değişikliğe gidiliyor
Eylül 05
20:30 2020

Dünyanın en çok tıklanan ücretsiz video izleme uygulaması YouTube’un tasarımında çeşitli değişikliklere gidiliyor. Yapılacak yeni tasarım değişikliğiyle işlevsellikte herhangi bir değişiklik yaşanmayacak.

Google, dünyanın en büyük video izleme platformu olan YouTube’daki TikTok’a rakip olacak “Shorts” özelliğini test etmeye devam ediyor. Ancak görünüşe göre Google, YouTube uygulamasının tasarımında da değişikliğe gidiyor.

WebTekno’nun Digital Information World’den aktardığı habere göre Google, Android YouTube uygulamasının ekranında henüz Shorts özelliği gelmeden tasarım değişikliğe gidecek. Yeni tasarımda diğerlerinden biraz daha büyük boyutlarda bir butonun geldiği görülüyor. Ayrıca buna ek olarak çeşitli konumlandırma değişiklikleri de bulunuyor.

İlk olarak bildirimler butonunun sağ üst tarafa alındığı ve arama butonunun hemen solunda bulunan kamera butonunun kaldırıldığı görülüyor. Buna ek olarak alt tarafta, bir daire içerisinde büyük bir artı işareti bulunan Oluştur (Create) butonu dikkatleri çekiyor. Bu butonun yanında bulunan diğer butonlardan daha büyük olduğu da görülüyor.

YouTube, yeni butonu ekleyip diğerlerinden daha görünür hale getirerek içerik üreticilerin mobil cihazlar üzerinden video oluşturma sürecini kolaylaştırdıklarını ifade ediyor. İşlevler tarafında herhangi bir değişiklik olmazken sadece görünüş ve erişilebilirlikte bazı değişiklikler meydana geliyor.

Android YouTube uygulamasının 15.30 sürümüyle bu yeni tasarım Hindistan’da kullanıma sunuldu. YouTube, yeni tasarımın yakın bir zaman içerisinde iOS’a da geleceğini ve ayrıca yeni tasarımın dünya genelinde iOS ve Android cihazlara gönderileceğini açıkladı. Ancak bu güncellemenin kesin tarihine dair henüz net bir bilgi bulunmuyor. Google’ın, yeni tasarımı Shorts güncellemesine yakın ya da onunla birlikte yayınlayabileceği düşünülüyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER