A3 Haber

Erdoğan, dün ‘Sağlık sistemimiz dimdik ayakta’ demişti: Koronavirüse yakalanan yurttaş dolmuşla eve gönderildi

Erdoğan, dün ‘Sağlık sistemimiz dimdik ayakta’ demişti: Koronavirüse yakalanan yurttaş dolmuşla eve gönderildi

Erdoğan, dün ‘Sağlık sistemimiz dimdik ayakta’ demişti: Koronavirüse yakalanan yurttaş dolmuşla eve gönderildi
Eylül 06
14:12 2020

Mersin’de koronavirüs testi pozitif çıkan Metin Arslan kontrol için ambulans talebine ‘kendi imkanların ile hastaneye gitmelisin’ yanıtı alınca hastaneye dolmuşla gidip gelmek zorunda bırakıldı.

Türkiye’nin koronavirüs (Covid-19) vakaları “normalleşme” adı altında kimi kısıtlamaların kaldırılmasıyla hızlı bir şekilde artmaya başladı. Sağlık meslek örgütleri ve uzmanlara göre, salgınla mücadelede hükümet adı konulmasa “sürü bağışıklığı” politikası izlemekte. Öyle ki pozitif vakaların sağlık kuruluşlarında gözetim altına alınması bir yana adeta halkın içerisine itiliyor.

Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayıp, salgına yakalanan 44 yaşındaki beş çocuk babası Metin Arslan yaşadıkları bunun örneklerinden biri. Bir çivi fabrikasında asgari ücretle çalışan Arslan’a 15 Ağustos’ta baş ağrısı ve halsizlik şikayetleriyle gittiği Tarsus Devlet Hastanesi’nde ilaç verilip, eve gönderildi. Şikayetlerinin artması üzerine 18 Ağustos’ta yeniden hastaneye gittiğinde ise Covid-19 testi yapıldı. 20 Ağustos’ta Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından aranan Arslan’a testinin pozitif çıktığı bildirildi.

İlk belirtileri gösterip hastaneye gittiği gün ile teşhis konulan 5 gün boyunca evinde ailesi ile eski normal yaşantısına devam eden Arslan’a, Sağlık Bakanlığı yetkilileri iki hafta evde karantinaya girmesini, çocuklarından ve diğer insanlarından uzaklaşmasını söyledi.

Testleri kayboldu

Belirti göstermeleri üzerine 24 ve 28 Ağustos tarihlerinde eşi ve çocuğu hastaneye test yapmaya gitti, fakat testlerinin kaybedildiği anlaşıldı. Arslan’ın ayın 25’inde yaptırdığı ikinci test de yine kayboldu.

Durumunun ağırlaşması üzerine ambulansla hastaneye gitmek için 112 Acil Servis’i aradığını anlatan Arslan, fakat kendisine kendi imkanları ile hastaneye gitmesi gerektiğini söylendiğini dile getirdi. Arslan, bu yüzden kontroller için hastaneye dolmuş ile gidip gelmek zorunda kaldı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Karantina sürecini takip etmekle sorumlu olan karakoldan telefonla arandığından ise sadece “İşin bittiği zaman hemen evine git” denildiğini aktaran Arslan, “Karantina sürecinde Sağlık Bakanlığı yetkilileri sadece pozitif çıktığını haber vermek için bir kere aradı ardından bir daha da aramadı. Aile hekimi bir iki defa arayıp durumumuzu sordu. O da ‘durumunuz ağırlaşınca kendiniz hastaneye gidersiniz’ dedi. Polis karakolundan her gün arıyorlardı ‘Evde misiniz’ diye soruyorlardı. Denetlemeye geleceklerini söylüyorlardı. Karantina süreci boyunca sadece bir kere onları gördüm” diye konuştu.

Arslan, hastalığı süresince yaşadığı kaygıyı “En çok çocuklarım ve eşim hastalanır diye korktum. Bir alt katta annem, babam ve kronik hastalığı olan bir kardeşim var. 3’ü de yüksek risk grubundalar. Onlara bulaşır diye çok korktum” sözleriyle dile getirdi.

“Resmi kurumlar ilgisizdi”

38 yaşındaki eşi Beşire Arslan eşinin testinin pozitif çıkması sonrasında yaşadıklarını şöyle dile getirdi: “Eşimden dolayı, çocuklarımdan dolayı çok korktum. Onlara bir şey olur kaygısıyla. Ne yapacağımı bilemiyordum. Ateşleri çıktığı zaman ne yapacağımı nereye gideceğimi bilmiyordum. Ambulansı aradığımız zaman ‘kendi imkânlarınız ile gidin diyorlardı.’ Daha önce böyle korku yaşamadım. En çok ya çocuklarıma ve eşime bir şey olursa diye korktum. Ölüm korkusunu yaşadım. Geceleri korkudan ağlıyordum.” 

Karantinada kaldıkları süre boyunca resmi kurumların ilgisizliğinden yakınan Beşire Arslan, “Bir ambulans bile göndermediler. Sağlık Bakanlığı hiç ilgilenmedi. Eşim test yaptıktan sonra biz de test yaptık. 8 gün boyunca geri dönüş yapmadılar. Biz o halimiz ile hastaneye gittik öğrendik ki sonuçlarımız kaybolmuş. Yeniden test yapmamız gerektiğini söylediler” diye konuştu. Arslan, bu yaşadıkları üzerinden “virüsün nereden bulaşacağı belli olmaz” diyerek, herkese çok daha dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Erdoğan, ‘sağlık sistemimiz dimdik ayakta’ demişti

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sağlık sisteminin ‘dimdik ayakta’ olduğunu iddia ederek artan vaka sayısının sorumlusunu düğünler olarak gösterdiği konuşmasının üzerinden 24 saat geçmeden, Mersin’de koronavirus testi pozitif çıkan bir yurttaş dolmuşla eve gönderildi. 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER