A3 Haber

Duygu Delen soruşturmasında yeni gelişme: Dosya bilimsel incelemeden geçecek

Duygu Delen soruşturmasında yeni gelişme: Dosya bilimsel incelemeden geçecek

Duygu Delen soruşturmasında yeni gelişme: Dosya bilimsel incelemeden geçecek
Eylül 07
13:57 2020

Gaziantep’te Mehmet Kaplan’ın dördüncü kattaki evinin penceresinden düşerek şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Duygu Delen’in ölümüne ilişkin soruşturma dosyasının bir örneği incelenmek üzere Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kar’a gönderildi.

Gaziantep’te Batıkent Mahallesi’nde, 13 Ağustos günü Mehmet Kaplan’ın evinin penceresinden şüpheli bir şekilde düşerek yaşamını yitiren Duygu Delen ölümüne ilişkin soruşturma Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülüyor.

Bu kapsamda soruşturma dosyasından bir örnek, ailenin avukatının talebi üzerine MEÜ Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kar’a gönderildi.

Ailenin avukatı Ömer Faruk Akan, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının da aynı şekilde süreci titizlikle yürüttüğünü, dosyanın bağımsız bilirkişiye gönderilmesinin de bunun bir göstergesi olduğunu ifade eden Akan, “Hocamız, dosyada detaylı bir inceleme yapacak, dilekçemizde yer alan sorularımıza yanıt arayacağız. Özellikle düşme-düşürülme hususunda ve düşmenin haricinde vücutta başka travmaların olup olmadığı ve varsa bu travmaların ölümcül olup olmadığı hususları araştırılacak” diye konuştu.

Duygu Delen’e ne olmuştu?

Gaziantep’te Batıkent Mahallesi’nde, 13 Ağustos günü erkek arkadaşı Mehmet Kaplan’ın evinin penceresinden şüpheli bir şekilde düşen Duygu Delen yaşamını yitirdi.

Mehmet Kaplan (20) “kasten öldürme” ve “çocuğun cinsel istismarı” suçlamasıyla tutuklanmıştı. Soruşturma dosyası, incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER