A3 Haber

Emre Erciş, Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan’a hakaretten hapis cezasına çarptırıldı

Emre Erciş, Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan’a hakaretten hapis cezasına çarptırıldı

Emre Erciş, Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan’a hakaretten hapis cezasına çarptırıldı
Eylül 07
13:54 2020

Gazeteci Emre Erciş, şüpheli bir ölüm sonucu yaşamını yitiren kızı Rabia Naz için adalet arayışını sürdüren Şaban Vatan’a hakaret ettiği gerekçesiyle hapsi cezasına çarptırıldı.

Giresun’un Eynesil ilçesinde 2018’de şüpheli bir ölüm sonucu 11 yaşındayken yaşama veda eden Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan’ın, gazeteci Emre Erciş’e açtığı hakaret davası sonuçlandı. Görele Asliye Ceza Mahkemesi, gazeteci Emre Erciş hakkında iki ay 27 gün hapis cezası verdi.

Şaban Vatan’ın, kızı Rabia Naz için adalet arayışı sürdüğü günlerde Emre Erciş, WhatsApp üzerinden Şaban Vatan’a hakaret içerikli mesajlar göndermişti. Şaban Vatan da konuyu mahkemeye taşımıştı.

Görele Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonucunda, gazeteci Emre Erciş iki ay 27 gün hapis cezasına çarptırıldı. Erciş’in daha önce kesinleşmiş ve ertelenmiş 10 ay hapis cezası bulunması ve yasal süre dolmadan yeni bir hükümle ceza alması nedeniyle, hapsi cezasının 13 aya yükseldiği belirtildi.

Şaban Vatan Twitter’dan duyurdu

Baba Şaban Vatan, Emre Erciş’le ilgili kararı Twitter hesabından böyle duyurdu:

Emre Erciş, kendinden emin: Ceza bozulacak

Hakkında iki ay 27 gün hapis cezasına hükmedilen Emre Erciş ise Twitter hesabından “cezanın bozulacağını” savundu.

Ne olmuştu?

Erciş, Şaban Vatan’a kızının ölümünden sonra çocuk yapmasının cinsel zevk gerektiren bir eylem olduğunu belirterek insanlık dışı ifadeler kullanmıştı. O WhatsApp konuşması da Şaban Vatan tarafından yayımlanmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER