A3 Haber

İmam yaparsa, cemaat?!

İmam yaparsa, cemaat?!

İmam yaparsa, cemaat?!
Eylül 07
07:25 2020

Tam “bıktım” diyorum, akla ziyan bir haber görüyorum.
Bıkkınlık hissi, anında öfkeye dönüşüyor.
Her seferinde “kimin ne hali varsa görsün” diyorum.
Her yeni saçmalık, sorumsuzluk ve daha beterleri “kimilerini yerden yere vurma” isteği yaratıyor.
Nereye varacak bu işin sonu?
Bilmiyorum.
Bilenenler ise yeni bilinmezlikler peydahlıyor sürekli.

• Acil serviste çalışan bir doktor: Ülkemizdeki tanı konmuş Covid-19 hastalarının yüzde 11’i sağlık çalışanı ve en az yüzde 11’i de bu pozitif sağlık çalışanlarının yakınları. Şimdi soruyorum size maske takmamaya, gönül rahatlığıyla sağda solda eğlenmeye devam mı? Ya da bu konular açıldığında aldıkları maaşı konuşmaya devam mı?

• İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek: “Sürekli tanıdıklarımızdan entübasyon haberleri alıyoruz. Hekim arkadaşların vefat haberleri geliyor. Kliniklerden Covid çıkan hasta var ne yapalım diye sorular geliyor. Çember daralıyor.”

• Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman: Vefat sayıları çok korkutucu. İnsanlar yaşamını yitiriyor. Daha ne kadar gerçekleri saklayacaksınız? Gerçekleri saklayarak mı koronavirüsle mücadele edeceksiniz? Çok yazık !

• AKP Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş’ın 22 yaşındaki oğlu Batuhan Elitaş, koronavirüs tedavisi gördüğü Kayseri’den ambulans uçakla Ankara Şehir Hastanesine nakledildi.

• Dr. Ceyhun İrgil: Sağlık Bakanlığı’nın yurtdışı yayınında 5 Nisan’a kadar Sadece 65 yaş üstü 1081 ölüm bildirilirken, Türk halkına bilgi verilen 5 Nisan tablosunda “tüm yaşlar” dahil toplam ölüm sayısı nasıl 574 oluyor?

• Prof. Dr. Kemalettin Aydın: “İstanbul’dan Anadolu’ya giderek birbirlerini enfekte eden bu toplum, Eylül ayı ile beraber yeniden İstanbul’a dönecek. Ekim ayının ortalarından itibaren yeniden İstanbul’un ilk sıralara çıkacağı, vakaların önemli bir kısmını alacağını söyleyebiliriz.”

• Mersin’de korona virüs nedeniyle yaşamını yitiren işçiye hastanenin “doğal ölüm” raporu verdiği ancak ailenin itirazıyla el yazısı ile “COVİD-19” notu düşüldüğü ortaya çıktı.

• Filyasyon ekiplerinde çalışan sağlık emekçileri, “Sağlık Müdürlüğü bizi arayıp, ‘VIP hasta var. Öncelikle onlara gidip, onlardan sürüntü alacaksınız’ diyor” ifadelerini kullandı

• Mersin’de koronavirüs testi pozitif çıkan Metin Arslan kontrol için ambulans talebine ‘kendi imkanların ile hastaneye gitmelisin’ yanıtı alınca hastaneye dolmuşla gidip gelmek zorunda bırakıldı.

Ve elbette:
• AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın oğlu Hüseyin Yaman için bin 500 kişilik düğün yapıldı. 4 Eylül’den sonraki düğünlerin bir saati geçmesi yasaklanırken, Yaman’ın düğünün saatlerce sürdüğü ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edilmediği görüldü.

“İmam böyle yaparsa, cemaat ne yapar” sorusunun yanıtı ise şöyle:
• İstanbul Esenler’de müzikli “gelin alma merasimi” adeta sokak düğününe döndü. Sosyal mesafe kuralları hiçe sayılırken, özel bir hastanenin acil girişinin bulunduğu cadde de yaklaşık yarım saat araç trafiğine kapandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER