A3 Haber

Kılıçdaroğlu: Koronavirüste gerçek sayılar çok daha fazla

Kılıçdaroğlu: Koronavirüste gerçek sayılar çok daha fazla

Kılıçdaroğlu: Koronavirüste gerçek sayılar çok daha fazla
Eylül 08
12:29 2020

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi’nin açılış toplantısında “Koronavirüste gerçek sayılar çok daha fazla” diyerek, bakanlığın halkın güvenini yitirdiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi toplantısı öncesinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Covid-19 salgını sırasında dün 57 kişinin hayatını kaybettiğinin açıklandığını söyleyen Kılıçdaroğlu, açıklanan rakamların gerçek olmadığını ve “Bunu herkesin bildiğini” belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Erdoğan’dan talimat aldığını söylemesiyle güvenilirliğini kaybettiğini kaydeden CHP lideri, “Erdoğan doktor değil ki, sen neden ondan talimat alıyorsun?” diye sordu.

“Türkiye Saray ve beslemelerinin çiftliği gibi yönetiliyor”

Kılıçdaroğlu’nun sözleri satır başlarıyla şöyle:

  • Bu süreçte kim ne derse desin bütün sağlık çalışanlarına yürekten teşekkür etmek benim boynumun borcudur. Onlar evlerine bile gitmediler çocuklarını bile uzun süre görmediler, mikrop kaptılar çoğu sağlık çalışanları hayatını kaybetti.
  • Peki siyaset ne yaptı? Elinizi vicdanınıza koyun. Ya Allah aşkına 18 yıldır bu ülkeyi bir kişi yönetiyor 5 maskeyi dağıtamadı. Sabah böyle dağıtılacak , akşam şöyle dağıtılacak. 5 maskeyi dağıtamayan siyasal iktidarın bu buhrandan çıkması mümkün değildir arkadaşlar.
  • Saraydan Türkiye farklı mı görünüyor? Bu kadar kısır bu kadar öngörüsüz bu kadar basiretsiz bir yönetim Türkiye Cumhuriyeti tarihinde tektir.
  • 5 maskeyi bile dağıtamayanlar Türkiye’yi buhrandan çıkaramaz.
  • (Fotoğrafları göstererek) Marketlerde zeytinyağları ve bebek mamalarında kilit var. İnsan neden bebek maması çalar? Çocuğu aç olduğu için… Türkiye bunu hak etmiyor.
  • Türkiye, Saray ve beslemelerinin çiftliği gibi yönetiliyor.
  • 19 ayda dolar 7 lirayı aşmasın diye 105 milyar dolar para sattılar. 105 milyar doları kim aldı? Türkiye Cumhuriyeti içinde yaşayan kim ve ya kimler aldı? Bir avuç dolar lobisi aldı ve bunların tamamı köşeyi döndü. Kamu bankalarının döviz açığı 5 eylül itibariyle 4 milyar 800 lira.
  • Yarın gazeteciler Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel yargılanacaklar. Efendim bu insanların suçu, Libya’da şehit olan bir MİT mensubuyla ilgili haber yapmak. Bu haber başka sitelerde de yer aldı ama Oda Tv’de yayımlanınca suç oldu. Oda Tv Türkiye’nin en önemli sitelerinden biri. Erdoğan’ın bu siteyle bir derdi var. Bunu başta ifşa eden Erdoğan’dır. Devletin sırlarını yabancı örgütlere satan Erdoğan’dır. Oda Tv 187 gündür kapalı. Neden? Hangi yasaya göre? Hiçbir yasa yok.
  • Müyesser Yıldız da Ankara’da tutuklu. Hala iddianamesi hazırlanıyor. Yıldız, hala hakim karşısına çıkamadı. Neden iddianame hazırlanmıyor? Trump’ın mı Merkel’in mi araması lazım?
  • Erdoğan’ın emirlerini yerine getiren RTÜK de TELE 1’e ekran karartma cezası verdi. TELE 1’in suçu ne? Gerçekleri halka anlatmak.
  • Selahattin Demirtaş… AİHM kararlarının uygulanması lazım. Erdoğan diyor ki “Uygulamayın, içeride kalsın.” Çünkü Demirtaş “Seni başkan yaptırmayacağız” dedi. Aynı şekilde Osman Kavala… Neden içeride? 2 kez beraat kararı almış, yine içeride… AİHM tahliye edin diyor, yine içeride.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER