A3 Haber

Tutuklu gazeteci Hülya Kılınç: İşimi yaptığım için bedel ödüyorum!

Tutuklu gazeteci Hülya Kılınç: İşimi yaptığım için bedel ödüyorum!

Tutuklu gazeteci Hülya Kılınç: İşimi yaptığım için bedel ödüyorum!
Eylül 08
15:59 2020

Libya’da yaşamını yitiren  MİT mensubunun cenaze törenine ait görüntüleri yayınladığı iddiasıyla tutuklanan Oda TV muhabiri Hülya Kılınç, “Hayatımda ilk kez kollarıma kelepçe takılmıştı. Ancak bir suç işlemediğimi, işimi yaptığımı bildiğim için bu sürecin biteceğini ve bu sürecin ödenmesi gereken bir bedel olarak görüyorum” dedi.

MİT mensubunun cenaze törenine ilişkin haber yaptıkları iddiasıyla sekiz gazetecinin yargılandığı davada esas hakkındaki görüşünü açıkla savcı, tüm sanıkların  MİT Kanununa muhalefet ve “devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklama” iddiasıyla 19 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep etti. Yarın İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaları devam edecek sekiz isimden biri olan Oda TV muhabiri Hülya Kılınç, Silivri Cezaevi günlerini Sözcü’ye anlattı.

Tecritte olmasına rağmen günlerini verimli bir şekilde geçirdiğini ifade eden Hülya Kılınç, “Koronadan dolayı ailemle kapalı görüş yapabiliyorum. Bir de haftada bir telefonla görüşme hakkımız var” diye konuştu. MİT mensubunu ve ailesini ifşa etmediğini vurgulayan Kılınç, suçlandığı haberi nasıl yaptığını da şöyle anlattı:

“Herkese açık bir cenaze töreni”

  • Şehidin defnedilmesinden günler sonra yaşadığı yeri mahalle muhtarından öğrendim. Sosyal medyada bir paylaşım yapmıştı. Telefonla aradım olayı doğrulayınca mahalleye gittim. Muhtar ve şehidin ailesiyle görüştüm. Fotoğrafların bir kısmını sosyal medyadan bir kısmını Akhisar Belediyesi basın bürosundan temin ettim.
  • Cenazeye kaymakam, beleye başkanı, milletvekili, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katılmış. Ne gizli bir fotoğraf çekimi var ne de fotoğraf ve video çekenlere bir önlem. Herkese açık bir cenaze töreni.

“Tutuklu kalmamızı gerektirecek bir suç yok”

  • Hukuk açısından tutuklu kalmamızı gerektirecek bir suç yok. Ama 6 aydır tutukluyuz. 9 Eylül’deki duruşmada tahliye olmayı bekliyorum.
  • Hayatımda ilk kez cezaevine giriyorum ve ilk kez kollarıma kelepçe takılmıştı. Ancak bir suç işlemediğimi, işimi yaptığımı bildiğim için ne olursa olsun bu sürecin biteceğini ve bunu ödenmesi gereken bir bedel olarak görüyorum.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER