A3 Haber

Yunanistan Midilli Adası’nda karantinaya alınan sığınmacı kampında ikinci yangın

Yunanistan Midilli Adası’nda karantinaya alınan sığınmacı kampında ikinci yangın

Yunanistan Midilli Adası’nda karantinaya alınan sığınmacı kampında ikinci yangın
Eylül 09
20:48 2020

Yunanistan’ın Midilli Adası’nda koronavirüs karantinasında olan bir sığınmacı kampında çıkan yangın sebebiyle yüzlerce sığınmacı bölgeyi terk etmek zorunda kaldı. Yaşanan ilk yangının ardından bölgede ikinci bir yangın daha çıktı ve yaklaşık 2 bin sığınmacının gemilerde konaklayacağı bildirildi. 

Çarşamba sabahı yaklaşık 13 bin sığınmacının kaldığı Moria sığınmacı kampının farklı noktalarında henüz tespit edilemeyen nedenlerle yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürülmeye çalışılan yangında kısa süreli panik yaşanırken, olayla ilgili ölen ya da yaralanan olmadı.

Moria sığınmacı kampı yaklaşık 2 bin 500 kişi kapasiteli olmasına rağmen 13 bin sığınmacıya ev sahipliği yapıyor. Aşırı kalabalık ve hijyen eksikliği sebebiyle bölgede salgın hastalıkların yayılma riski oldukça yüksek.

Bölgede ikinci yangın

Yunanistan’ın Midilli Adası’nda bulunan Moria sığınmacı kampında, dün gece saatlerinde çıkan yangının ardından yeni bir yangın daha çıktı. Ülkenin en büyük sığınmacı kampı olan Moria’daki iki noktadan tekrar alevler yükseldi. Kampta kalan mültecilerin yangın nedeniyle çadırlarını terk ederken, çok sayıda kişi kent merkezine doğru yürümeye başladı.

Yaklaşık 2 bin sığınmacı gemilerde konaklayacak

Bu arada yaklaşık 2 bin sığınmacının geceyi bir yolcu ve iki askeri gemide geçireceği kaydedildi. Adadaki yangından etkilenen 408 refakatsız sığınmacı çocuğun, gece ve yarın sabah üç ayrı uçakla Atina’ya ve ülkenin kuzeyindeki kamplara nakledileceği aktarıldı.

Yaklaşık 12 bin 500 sığınmacıya ev sahipliği yapan Moria kampı, geçen haftadan bu yana tespit edilen 35 Covid-19 vakası nedeniyle karantinaya alınmıştı.

Yunan polisinden biber gazlı müdahale

Sputnik’te yer alan habere göre, Yunanistan’ın Midilli Adası’nda, yanan Moria kampından binlerce sığınmacının Mitilini limanına geçmek isteyince polisin biber gazlı müdahalesiyle karşılaştığı belirtildi. Yunan Open televizyonunun akşam haberine bağlanan bir muhabir, “Polis özel timi, Moria kampındaki yıkıcı yangında yanmayan çadırları terk eden ve Mitilini şehrine geçmeye çalışan binlerce sığınmacıyı durdurmaya çalışıyor” ifadesini kullandı. Polisin biber gazı kullandığı aktarılırken sığınmacıların yol kenarındaki otu yaktığı, bu yüzden yangın çıktığı ifade edildi.

Muhabir, “Yolda binlerce insan toplandı, çok sayıda aile var” diye konuştu. Kalabalık içinde çok sayıda kadın ve çocukların olduğu kaydedildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER