A3 Haber

Emsal karar: Altı yaşındaki çocuk, annesinin katili babasının soyadını kullanmayacak

Emsal karar: Altı yaşındaki çocuk, annesinin katili babasının soyadını kullanmayacak

Emsal karar: Altı yaşındaki çocuk, annesinin katili babasının soyadını kullanmayacak
Eylül 10
14:22 2020

Balıkesir’de yaklaşık 4,5 yıl önce eski eşi Tolga Yavaşer tarafından bıçaklanarak öldürülen Esra Gövem’in altı yaşındaki kızı Efsa Derin Yavaşer’in soyadı değişikliğine ilişkin anneannesi Ferda Gövem’in açtığı davada karar çıktı. Minik Efsa Derin, artık annesinin kızlık soyadı olan Gövem’i kullanacak.

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Tolga Yavaşer, 29 Mayıs 2016 tarihinde boşandığı eşi Esra Gövem’i, o dönem 20 aylık olan kızları Efsa Derin’in gözü önünde bıçaklayarak öldürdü. Yavaşer, müebbet hapis cezasına çarptırılırken, Efsa Derin Yavaşer’in velayetini alan anneanne Ferda Gövem, torununun babasıyla kişisel ilişkisini kesmek ve nüfus kaydından soyadını sildirmek için Edremit 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı.

Bugün görülen duruşmadan karar çıktı ve Efsa Derin’in soyadı değişikliğine ilişkin talep kabul edildi. Ancak, minik Efsa Derin’in, cezaevindeki babasıyla kişisel ilişkisinin devamı yönünde karar çıktı. Karar doğrultusunda minik Efsa Derin, artık annesi Esra’nın kızlık soyadı olan Gövem’i kullanacak.

Duruşma sonrası açıklama yapan anneanne Ferda Gövem, “Bugün iki ayrı davamız vardı. Biri çocuğumuzun cezaevine gitmemesi, kişisel ilişkinin kesilmesi, diğeri de soyadı değişikliğiyle ilgili. Kişisel ilişkinin kesilmesi davamız reddedildi. Olabilir, kabul ettik. Soyisim davamızda çok şükür, bize ağır gelen o Yavaşer ismi silindi, Gövem olarak kabul edildi. Bu bizim için çok iyi oldu. Gerçekten çok sevindim. O isim bana çok ağır geliyordu. Normalde hukuki işlemlerde de çok zorlanıyorduk. Ayrıca bir örnek teşkil etmesi açısında bu dava benim için gurur duyucu bir durum. En azından kızımın soy ismi olduk artık. Örnek olsun, emsal olsun. Çok sevindirici bizim için” dedi. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER